Hoe kom je het loon van je collega's te weten?

Het blijft een erg delicate zaak onder collega's: het loon. Bekend maken hoeveel je verdient kan immers flink wat jaloezie opwekken. Hoe kom jij toch het loon van je collega's te weten?

De Belg houdt de lippen op elkaar over twee zaken: op wie hij stemt, en zijn loon. Helemaal anders is dat dan in Angelsaksische landen, waar openlijk gecommuniceerd wordt over salaris. Nochtans helpt het om je waarde en die van je collega's op de arbeidsmarkt te kennen.

Om je te helpen organiseert Vacature tweejaarlijks de Grote Salarisenquête. Dit jaar namen meer dan 45.000 talenten deel. In november ken je het resultaat en kan je jezelf vergelijken met je concullega's in het Salariskompas. Maar hoe kan je nu al te weten komen hoeveel je collega's verdienen?

Kijk eerst even buiten je bedrijf

Voor je de vraag rechtstreeks aan je collega's stelt, kan je je best even informeren hoe het zit met de salarissen in je sector. Gebruik daarvoor alle mogelijke kanalen: kijk na of er barema's zijn, of er salarisafspraken gemaakt zijn in een CAO, en bekijk ook eens wat het Vacature Salariskompas aangeeft.

Kies het goede moment

Vraag niet zomaar bij de lunch wat je collega's verdienen, maar kies het juiste moment uit. De tijd van de evaluatiegesprekken op het einde van het jaar bijvoorbeeld. Omdat iedereen over opslag probeert te onderhandelen, zal die informatie vrijer gedeeld worden.

Reorganisaties zijn ook een goed moment om geldvragen te stellen. En als een collega op pensioen gaat of verandert van job zal hij meer geneigd zijn om deze informatie te delen.

Speel open kaart

Bij sommige mensen is verstoppertje spelen of verdoken vragen stellen echt niet nodig. Salesprofielen zijn bijvoorbeeld doorgaans minder geremd om hun salaris vrij te geven, omdat het vaste salaris vaak al door iedereen gekend is, en de manier van variabele verloning geven ook. Ook jonge werknemers, waarbij er vaak nog niet zoveel verschil is tussen de lonen onder collega's, laten meer in hun kaarten kijken. Het onderwerp is er minder taboe.

Doe het vertrouwelijk

Snijd het onderwerp niet in het openbaar aan, maar ga voor een meer discrete setting. Kies een min of meer informeel moment op kantoor, zoals een teambuilding of een seminarie, en ga op doel af. Begin eerst over wat andere onderwerpen voor je over het loon begint om zo het vertrouwen te winnen.

Geef dan ook je eigen salaris vrij, zo moedig je mensen aan om hetzelfde te doen.

Bron: Management