Gemiddeld 3.191 euro bruto als commercieel adviseur acquisitie

Naam: Jimmy Croonen

Leeftijd: 25

Beroep: commercieel adviseur acquisitie bij Truvo (goudengids.be)

Diploma: marketing (provinciale hogeschool Limburg)

Burgerlijke staat: ongehuwd

Bruto maandsalaris: “Bovenop mijn vast loon van 1935 euro krijg ik een variabel gedeelte van gemiddeld 1256 euro. Afhankelijk van mijn prestaties kan daar nog een bonus bovenop komen. In mijn beste maand ooit heb ik alles bij elkaar 4800 euro verdiend.”

Extralegale voordelen: “14e maand, auto met tankkaart, smartphone met onbeperkte belwaarde, ADSL-vergoeding van 1 euro netto/dag, dagvergoeding van 9,50 euro netto, 44 verlofdagen en daarbovenop nog een groeps- en hospitalisatieverzekering

Sparen: “Ja, voor een huis.”

Beleggen: “Neen”

“Truvo is uitgever van onder meer de Gouden Gids en heeft als online bedrijf met goudengids.be één van de best bezochte websites in België. Wij bieden advertentieruimte aan zowel grote als kleine bedrijven. Ik ga op zoek naar nieuwe klanten in Noord-Oost Limburg, zeg maar de regio Bree-Meeuwen-Maaseik. Dagelijks bezoek ik twee tot drie mogelijke klanten. Ik probeer in eerste instantie zo goed mogelijk te luisteren naar hun noden. Daarna stel ik een pakket voor op maat."

"Het betreft heel vaak “terugvindbaarheid” op het web voor een koopklaar publiek. Ik probeer zo veel mogelijk te argumenteren met feiten en cijfers. Veel klanten aarzelen bijvoorbeeld om tijdens crisissen te adverteren, terwijl het er net het uitgelezen moment voor is. Met een beperkt budget kan je dan echt een verschil maken. Ik ben dagelijks op kantoor, wat betekent dat ik heel wat kilometers rijd, zowat 1.400 per week om precies te zijn.”

1.400 euro voor een mountainbike

“Op dit moment woon ik thuis, mijn uitgaven zijn dus beperkt. Ik betaal 300 euro aan mijn ouders voor kost en inwoon. Ondertussen ben ik wel op zoek naar een huis met een stukje grond. Met een budget van zowat 250.000 euro moet dat zeker haalbaar zijn, niet?

“Elke week doe ik mee aan een touringtocht met mijn mountainbike. Voor amper 3 euro mag je op een uitgestippeld parcours rijden van 25 tot 65 kilometer. Mijn fiets heeft 1.400 euro gekost, maar ik heb ‘m grotendeels betaald met inkomsten die ik verdiend heb via incentives. Mountainbikeschoenen zijn ook niet goedkoop: reken op 150 euro voor een paar.”

“In Nederland heb ik een nieuwe MacBook Air gekocht voor 1.250 euro, een koopje. Ik wil graag wat bijleren over webdesign en Photoshop, maar heb er voorlopig geen tijd voor. Eigenlijk koop ik redelijk impulsief. Onlangs heb ik voor 600 euro kleren gekocht, maar dan stak ik wel van kop tot teen in het nieuw. Meestal is mijn budget beperkt tot 300 euro.”