Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Extreem hoge lonen voor CEO's zijn onnodig

Absurd hoge lonen zijn nodig om talent te behouden? Niet waar, zo meldt de Nederlande carrièresite Intermediair.

Het is de meest genoemde reden wanneer de hoge beloningen van managers weer ter discussie komen te staan: de hoge salarissen zijn broodnodig om talent te behouden. Maar volgens een rapport van het High Pay Centre, een in Groot-Brittannië gebaseerde groep die bonussen en beloningen in de top van het bedrijfsleven onder de loep neemt, is dit onzin.

Honkvaste CEO’s

Slechts 0,8 procent van de huidige CEO’s bij Fortune-500-multinationals zijn volgens het High Pay Centre weggekaapt bij een bedrijf dat in een ander land actief is. 20 procent van de CEO’s zijn van een ander bedrijf overgenomen, meestal actief in hetzelfde land, terwijl bijna 80 procent intern is opgeklommen.

Mythe

Dat gegeven is volgens het rapport relevant: de hoge salarissen en beloningen worden immers gedragen door het argument dat dit soort topmensen zeer schaars zijn, en dat ze bereid zijn overal aan de slag te gaan. Het gebrek aan mobiliteit in die groep laat zien dat het veel waarschijnlijker is iemand van binnen aan te trekken. Zo schaars zijn dit soort leiders dus helemaal niet, zo concluderen de onderzoekers.

In Noord-Amerika, Japan, Oost-Europa en Latijns-Amerika zijn helemaal geen topmensen aangesteld van buiten het land waar het bedrijf is gevestigd. In Europa is dat een stuk normaler. Hier zijn 11 buitenlandse CEO’s aangesteld. De enige transcontinentale transfer is er één van onze noorderburen: in 2010 stapte de Amerikaanse Nederlander Marijn Dekkers als CEO over van Thermo Fisher Scientific in de VS naar de Duitse farmaciegigant Bayer.

"De overgrote meerderheid van de CEO’s heeft tot doel om zijn bedrijf en de werknemers zich verder te laten ontwikkelen, en het tot een wereldwijde marktleider uit te laten groeien", zegt Deborah Hargreaves, directeur van het High Pay Centre. "Aandeelhouders doen er beter aan om voorzichtig te zijn om iemand aan te stellen die het louter om de bonus gaat. Dat is wat ons de crisis in heeft geleid."

Bron: High Pay Centre

Tekst: Michiel van Blommestein, intermediair.nl