Eindejaar in zicht: alles over je 13e maand, het bedrijfsfeestje...

Binnen enkele dagen is het zover: we nemen afscheid van 2011. Dit is de ideale gelegenheid om enkele dossiers naar voren te brengen die te maken hebben met deze tijd van het jaar.

1. Eindejaarspremie

Of we dit extraatje voor de feesten een eindejaarspremie, dan wel een dertiende maand noemen, verandert weinig aan de zaak. Toch zijn er enkele dingen die je beter wel weet: is je werkgever verplicht om je deze dertiende maand te betalen? En waarom krijgt je buur wel een eindejaarspremie en jij niet?

2. Evaluatiegesprek

Voor sommige kan het gesprek negatieve gevolgen hebben, voor anderen het ideale moment om opslag te vragen of voor nog anderen om potentiële conflicten af te handelen. Hoe het ook zij, het evaluatiegesprek is een belangrijk moment voor zowel werkgever als werknemer.

3. Bedrijfsfeestje

Veel bedrijven en hun departementen profiteren van de eindejaarsperiode om een evenement, teambuilding of een gezellig uitje naar het restaurant te organiseren. Wat het evenement ook zij, je kunt beter goed nadenken over hoe je je gedraagt tijdens het bedrijfsfeestje.

4. Vakantiedagen

Het einde van het jaar is in zicht en je hebt je vakantiedagen nog niet allemaal opgebruikt. Wat doe je met je vakantiedagen van 2011 die nog overblijven? Kun je ze overbrengen naar volgend jaar?

5. Opslag?

Door de crisis zijn loonsverhogingen al even schaars geworden. Toch kunnen bedrijven ervoor kiezen om hun talent te belonen. Krijgt u opslag in 2012?