Een juridische dienst betaalt een mooi salaris

Bachelors die starten in een juridische dienst van een bedrijf, verdienen ongeveer 2.000 euro bruto per maand. Voor jonge juristen met een masterdiploma nadert het brutostartsalaris 2.500 euro.

Starter

Een jonge starter kan in deze functies een mooie carrière opbouwen. Die vertaalt zich naar het salaris. Na vijf jaar trouwe dienst is dat aangegroeid tot 3.270 euro bruto voor een adviseur en tot 3.610 voor een bedrijfsjurist. Wie 20 jaar in deze afdeling zijn loopbaan opbouwt, gaat vlot de grens van 5.000 euro bruto per maand over.

Extralegale voordelen

Dit mooie salaris wordt, minder dan in ander afdelingen, aangedikt met extralegale voordelen. Zo vindt de Vacature Salarisenquête in deze afdeling relatief weinig bedrijfswagens. Slechts een vijfde van de afdelingschefs rijdt met een bedrijfswagen. Ook blijven bonussen (29%) en aandelenopties (16%) beperkt tot een kleine groep van managers.

Wel ontvangt ongeveer één op twee van de juridische werknemers maaltijdcheques. En tweederde geniet van een hospitalisatieverzekering.
 
Salarissen in juridische afdeling (alle bedragen zijn bruto)

 

Na 5 jaar werkervaring

Na 20 jaar werkervaring

Juridisch adviseur

3.270 euro

5.110 euro

Advocaat, bedrijfsjurist

3.610 euro

5.210 euro

Bron: K.U.Leuven/Vacature Salarisenquête, november 2010