Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Easy money: 7 sterren die in een oogwenk grof geld verdiend hebben

Dat je om veel te verdienen lang en hard moet werken gaat niet op voor sommige beroemdheden. Acteurs of muzikanten verdienen soms fortuinen met een opdracht die hen nauwelijks moeite kost. Zeven voorbeelden van gauw geldgewin.

Matt Damon: 112.000 euro per seconde in een reclamespot

Al jaren is George Clooney het gezicht van Nespresso, maar in de jongste reclamespot van het koffiemerk krijgt hij het gezelschap van Matt Damon. Die kreeg daarvoor het niet onaardige bedrag van 2,25 miljoen euro.  Damon komt in het spotje slechts twintig seconden in beeld, wat dus betekent dat hij 112.000 euro per seconde vangt.

Jay-Z en Kanye West: 4,4 miljoen euro voor een optreden

Rond Kerstmis 2011 gaven Jay-Z en Kanye West een gezamenlijk optreden op het ‘Sweet 16’-feestje van het nichtje van de Arabische sjeik Mansour. De rappers, werden speciaal voor die gelegenheid naar Dubai overgevlogen met de privéjet van de sjeik.

50 Cent: 1,5 miljoen euro voor een optreden

‘Fifty’ trad dan weer ooit op voor de zoon van Khadafi en kreeg daarvoor 1,5 miljoen euro. Omdat hij de kritiek kreeg dat het om bloedgeld ging, stond hij zijn gage daarna wel integraal af aan het goede doel.

Coldplay: 200.000 euro per nummer

Op oudejaarsavond 2011 gaf Coldplay in de Verenigde Arabische Emiraten een miniconcert ter ere van sjeik Khalifa. Voor twaalf nummers kregen Chris Martin en de zijnen in totaal 2,4 miljoen euro of 200.000 euro per song. Daar bovenop kregen de groepsleden ook tickets voor een tennisduel tussen Roger Federer en Novak Djokovic én mochten ze verblijven in het Emirates Palace-hotel, ook nog eens goed voor 3.600 euro per overnachting.

Bruno Mars: 185.000 euro per nummer

De steenrijke Russische zakenman Leonard Blavatnik heeft R&B-zanger Bruno Mars gevraagd om op te treden op het verjaardagsfeestje van zijn dochter die binnenkort twaalf wordt. Daarvoor heeft de Rus, die tevens platenbaas bij Warner is, 185.000 euro per nummer over. Bruno Mars zag het eerst niet zitten om op dat feestje op te treden, maar heeft uiteindelijk toch toegehapt op voorwaarde dat hij zijn eigen begeleidingsgroep mag meenemen en de rechten op zijn nummers behoudt. Mars zal een vijftal nummers brengen, goed voor een gage van in totaal bijna 1 miljoen euro.

Eminem: 48.800 euro per nummer

Toen Eminem in 2011 twee keer optrad op het Britse V Festival kreeg hij daar een bedrag van 2,4 miljoen euro voor. Dat is 1,2 miljoen euro per optreden of 48.800 euro per nummer. Jawel, ‘Em’ houdt van lange optredens en speelde zo’n 25 nummers per set.