Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

De rijkste dieren ter wereld

Wat doe je met een gigantisch fortuin als je enkel geïnteresseerd bent in slapen en af en toe een lekker bot of een kommetje melk? Deze steenrijke dieren bezitten bedragen waar de meeste baasjes enkel van kunnen dromen …

1. Herdershond Gunther: 300 miljoen euro

In 1992 liet de excentrieke en kinderloze Duitse gravin Charlotte Liebenstein haar fortuin van 67 miljoen euro na aan haar trouwe viervoeter Gunther III. Dankzij goede beleggingen is die som inmiddels flink aangedikt en beschikt Gunther IV, de zoon van het oorspronkelijke dier, nu over een vermogen van meer dan 300 miljoen euro.

De gefortuneerde herdershond kwam in het nieuws toen hij het Guinness Book of Records haalde als rijkste dier ter wereld en ook toen hij een huis van popster Madonna kocht. Het vermogen van het dier wordt beheerd door de Gunther Reform Trust, met als uitvalsbasis het belastingparadijs Nasau in de Bahama’s.  In zijn villa heeft Gunther IV een butler, een meid en een voltijdse dierenpsychiater ter beschikking. Ook wordt hij, uit vrees ontvoerd te worden, voordurend in de gaten gehouden door een bodyguard.

2. Poedel Toby Rimes: 71,5 miljoen euro

Toby Rimes is de nakomeling van een poedel, ook Toby geheten, die in 1931 30 miljoen dollar erfde van zijn baasje, de New Yorkse Ella Wendel. Door goed beheer – uiteraard van mensen die de hond begeleiden - staat er inmiddels al een pak meer op de bankrekening van het beestje.

3. De honden van Oprah Winfrey: 23,3 miljoen euro (samen)

Als de bekende talkshowster komt te overlijden zullen haar honden 30 miljoen dollar ofte 23,3 miljoen euro erven. Oprahs dierenliefde is alom bekend. Voor haar honden huurt ze dan ook een holistische dierenarts in die over hun spirituele behoeften waakt. Daarnaast krijgen de honden ook een uitgebalanceerd dieet van rauw vlees en thuis bereide maaltijden.

4. Gigoo de kip: 14,7 miljoen euro

Na het overlijden van zijn vrouw bombardeerde de Britse uitgever Miles Blackwell zijn kip Gigoo tot enige erfgenaam. Ze mag dan misschien wel geen gouden eieren leggen, er kopen vormt voor het gevederde dier nu geen enkel probleem meer.

5. Tommasino de kat: 10 miljoen euro

Toen de Italiaanse Maria Assunta eind vorig jaar op 94-jarige leeftijd overleed, liet ze haar volledige fortuin na aan haar geliefde zwarte kat Tommasino. De Italiaanse wet verbiedt evenwel dat een dier rechtstreeks geld erft en daarom werd het geld gestort op de rekening van een organisatie die opkomt voor dieren. Verpleegster Stefania, het enige nog levende familielid van Assunta zal het geld beheren. Aan The Daily Mail vertelde ze dat Tommasino “al dat geld niet nodig heeft en al tevreden is met een kommetje melk en enkele koekjes.”