De portemonnee van Sven Ornelis

“Mijn spaarcenten steken allemaal in een huis dat ik enkele jaren geleden gebouwd heb. Dat is volgens mij de slimste investering die je vandaag kan doen. Later zou ik eventueel nog een flatje aan zee willen kopen, maar daar voel ik me nog te jong voor.

Het zou dan wel iets worden waar ik zelf naartoe wil trekken, niet om te verhuren. En natuurlijk doe ik ook aan pensioensparen. Geld is belangrijk: wie hard werkt, moet daar ook betaald voor worden. En daar heb ik niet over te klagen.”

Michelingids

“Eén ding is zeker: ik zal nooit besparen op eten. Als ik kook, doe ik dat met de beste ingrediënten en goede wijnen. Ik heb namelijk ooit gezworen dat ik nooit meer slechte wijn wil drinken. Een lekkere wijn hoeft trouwens niet peperduur te zijn. Als ik een goede wijn gevonden heb, sla ik hem onmiddellijk op in mijn wijnkelder. Dat beschouw ik als een investering. Uit eten gaan doe ik niet zo vaak. Tijdens de week heb ik er gewoon geen tijd voor. En in het weekend nodig ik liever mensen uit bij mij thuis. Maar wanneer ik met vakantie ben, ga ik uitgebreid op restaurant. Dan consulteer ik de Michelin-gids om ter plaatse enkele sterrenrestaurants uit te proberen. Het is niet overdreven om te stellen dat ik mijn vakantie wel eens boek in functie van de restaurants (lacht).”

Raadsman

“Aan boeken kan ik best veel geld uitgeven. Niet enkel aan literatuur, maar ook aan mooie kunstboeken die je kan doorbladeren. Kleding interesseert me niet: als het gewoon netjes is, is het goed. Gaan shoppen vind ik gruwelijk. Als ik dan toch eens in een winkel sta en een hemd vind dat ok is, koop ik er meteen tien. Een deel van mijn budget gaat ook naar huishoudhulp en een raadsman die mijn boekingen doet, facturen uitschrijft en mijn agenda beheert. Time management is niet mijn sterkste kant: dat laat ik dus aan iemand anders over.”