De portemonnee van Pieter Aspe

Foto: koenbroos.be

“Ik ben zelfstandige en zaakvoerder van een eenmansbedrijfje. Ik moet dus wel aan mijn eigen pensioen denken. Mijn vrouw en ik heb beiden een groepsverzekering. En mijn geld heb ik geïnvesteerd in veilige termijnrekeningen, gemengde fondsen en kasbons. Aandelen heb ik nooit gekocht: ik denk dat ik tot op heden nog niets verloren heb, maar helemaal zeker weet je het natuurlijk nooit.”

62 overhemden

“Waar ik veel geld aan kan geven? Aan mooie dingen in het algemeen, maar dan vooral aan antiek. Onlangs heb ik bijvoorbeeld een prachtige antieken kast gekocht, eentje waarnaar ik al jaren op zoek was. Toen ik die kast zag staan, heb ik toegezegd zonder zelfs maar de prijs te kennen. Mooie dingen mogen iets kosten. De prijs bleek achteraf trouwens nog mee te vallen (lacht). Een auto vind ik niet belangrijk, net zomin als kleding. Mijn vrouw koopt tegenwoordig mijn broeken en hemden. Toen ik die vroeger nog zelf kocht, had ik welgeteld één paar schoenen, twee jeansbroeken en vijf hemden. Als ik nu in mijn kast kijk, hangen er maar liefst 62 overhemden! Dat is genoeg voor de rest van mijn leven (lacht).”

Geen vochtige tent

“Als ik op reis ga, kies ik ook wel voor een beetje comfort. De kampeerjaren zijn voorbij voor mij, het is iets voor jonge mensen. Ik vind oude mensen die nog denken dat ze bij de jeugdbeweging zijn een beetje zielig. Bovendien beleef ik er geen lol meer aan om in een vochtige tent te slapen. Geef mij maar een mooi hotelletje met een echt bed.”