De portemonnee van Fien Troch

"Ik kan heel veel geld geven aan kleren, al is dat wat geminderd nu ik een kindje heb. Het zou nu nogal belachelijk zijn mocht ik niet rondkomen omdat ik een duur paar schoenen heb gekocht.

Nochtans ben ik daar niet overdreven mee bezig en ik ga zeker niet vaak winkelen, maar als ik het eens doe, geef ik liever wat meer uit. Ik ben niet iemand die economisch winkelt: als een duur stuk mooi is, dan koop ik dat. Dan maakt die prijs niet uit. Ik heb de gezonde instelling dat ik niet wil weten hoeveel ik op een jaar aan kleren uitgeef."

Oesters en kreeft

"Lekker eten is een andere kostenpost van me. Ook dat is wel afgenomen omdat ik niet zo gemakkelijk meer wegraak, maar vroeger kon ik drie tot vier keer per week uit eten gaan. Als je in de stad woont is het ook zo gemakkelijk en ik hou van de gezelligheid van een restaurant. Dat gaat dan niet om de Comme Chez Soi, een goeie pasta smaakt me ook. Alhoewel: het mag ook oesters en kreeft zijn." (lacht)

Bang voor het vliegtuig

"Waar ik geen geld aan uitgeef is reizen. Ik vlieg niet graag en ik moet vaak naar het buitenland om te filmen, dus ik zit zo al genoeg in vliegtuigen. De drang om een dure grote reis te maken is me vreemd. Ik zeg niet dat dat nooit komt, maar het staat niet op mijn prioriteitenlijst."

Het prijzengeld

"In mijn films moet ik zelf geen geld investeren, maar ik maak wel altijd de keuze om in de winst te participeren en voor een lager loon te werken. Dat doe ik eerder omdat ik nu eenmaal met kleine budgetten werk, dan omdat ik hoop er meer geld uit te halen. Om uit zo'n participatie echt geld te halen, moet je film al een wereldwijde box office bom zijn. Het meeste geld van mijn films haal ik uit de prijzen, al betaal je daar veel belastingen op, tenzij het een prijs is die van een officiële instantie als de stad Thessaloniki komt."