De portemonnee van Erwin Deckers

“Financiën interesseren me in de verste verte niet. Dat is natuurlijk een nadeel als je directeur bent. Professieel zorg ik dus dat ik omringd ben door mensen die zich wel graag met budgetten bezig houden. Ik besteed alles uit, zoniet loopt het fout. In mijn privéleven is dat niet anders.”


“Ik ben eigenlijk een sobere mens: er zijn weinig dingen waar ik veel geld aan kan spenderen. Ik beleef geen plezier aan dingen kopen. Als we op vakantie gaan, kijk ik niet op een euro meer of minder. Ik heb geen zin om tot op het bot uit te spitten wat de goedkoopste formule is. Maar ik zal dan ook zelden verre reizen maken. Mijn vakantiebudget blijft dus beperkt. Ik rij met een bedrijfswagen, maar ik zou zelf aan een auto nooit veel geld besteden.”

Goede spaarder

“Waar ik wel geld aan geef, is aan technische snufjes. Een Macbook is duurder dan een gewone pc, maar het levert je zoveel meer op aan creativiteit. Dat vind ik dan wel zijn geld waard. Ik ben ondertussen zeven jaar huiseigenaar, maar ook dat verliep eerder toevallig. We werden uit ons huurhuis gezet, waardoor we uit noodzaak op zoek moesten naar een huis. Als dat niet gebeurd was, huurde ik vandaag waarschijnlijk nog altijd.”
“Omdat ik niet veel zaken koop, ben ik eigenlijk wel een goede spaarder. Nochtans doe ik niet aan pensioensparen en heb ik geen beleggingen. Misschien ben ik er te weinig mee bezig. Mijn bank stelt me wel eens voor om iets op een termijnrekening te zetten in plaats van op een spaarrekening: daar ga ik dan meestal wel op in."

Zonnige boodschap

“Men vraagt me vaak of wij als radiomakers last hebben van de crisis. Het antwoord daarop is ‘nee, integendeel’. In deze moeilijke tijden hebben mensen behoefte aan stoom aflaten, aan een positieve boodschap. Een radio die een straaltje zon en een smile brengt: dàt is wat de mensen vandaag nodig hebben. Natuurlijk merken we ook dat het moeilijker is om grote acties op touw te zetten, maar onze advertentie-inkomsten hebben weinig last van de recessie. De naam voor ons nieuwe radiostation hebben we bewust gekozen: Joe is een naam die karakter en persoonlijkheid uitstraalt. De opvolger van 4fm wordt een positieve zonnige radio met karakter."