De portemonnee van Annelies Rutten

Journaliste Annelies Rutten werd bekend door haar deelnames aan 'De (aller)slimste mens ter wereld'. Vacature.com vroeg zich af waar deze ‘slimste vrouw’ haar geld aan uitgeeft.

Laarzen van natuurleer

“Ik koop graag kleren, maar dat wil niet zeggen dat ik elke week ga shoppen. Ik wacht liever wat langer om dingen te kopen. Zo kan ik heel erg uitkijken naar iets dat wat duurder is en dan wachten om dat later, zonder schuldgevoel, te kunnen kopen.”

“Ik kan heel veel waarde hechten aan iets dat mooi en tegelijkertijd goed gemaakt is. Onlangs heb ik bijvoorbeeld laarzen uit natuurleer gekocht van Nathalie Verlinden, een Belgische schoenenontwerpster. Zoiets kun je natuurlijk niet te vaak doen. Ook voor mijn kinderen (ze heeft twee kinderen, nvdr.) probeer ik verstandig te kopen. Zo meng ik kleren uit Zara en JBC met kleren uit een stockverkoop. Naar dure boetieks ga ik niet. Ik vind het leuk dat ze er goed uitzien, maar probeer dat op een haalbare manier voor elkaar te krijgen.”

Kamperen

“Ik gooi geen geld door ramen en deuren naar buiten, maar ik zou het wel niet kunnen laten om met goede vrienden te gaan eten als we daar zin in hebben. Ook op reis gaan is voor ons belangrijk. Zo gaan we in de zomer graag kamperen in Frankrijk. Ik heb een voorkeur om met de tent te gaan, dat is net iets gezelliger.”

Grote investeringen

“Zaken als een computer en een auto heb ik nodig voor mijn werk, maar op zich vind ik het niet zo belangrijk. Toch heb ik meteen een basismodel van het merk Apple gekocht toen ik een laptop nodig had. Als ik dan een grote investering doe, hecht ik er belang aan dat het van een goed merk is. Voor de rest vind ik een auto vooral bijzaak. Ik heb er een van het werk, dus dat hoef ik niet te kopen.”