Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

De meest waanzinnige cijfers uit de wereld van het voetbal

Sport en business hebben altijd goed samengegaan … Ziehier de laatste financiële capriolen van Zlatan Ibrahimovic, Pep Guardiola, Mario Balotelli en compagnie.

35.000 euro voor het truitje van Zlatan Ibrahimovic

De charismatische Zweedse aanvaller werd naar PSG getransfereerd voor de bescheiden som van 20 miljoen euro. Bij zijn nieuwe club zal hij een jaarlijks loon van 14 miljoen euro opstrijken, maar daar houden de hallucinante cijfers niet op.

Ibrahimovic scoorde onlangs vier doelpunten in een match tegen Engeland, waaronder een werkelijk fenomenale omhaal. Na die vriendschappelijke match was er de traditionele truitjeswissel en kreeg de aanvaller Danny Welbeck het shirt van Ibrahimovic in handen. Dat is een beetje als de jackpot winnen, want de waarde van dat gele truitje wordt door verzamelaars op 35.000 euro geschat. De Zweed maakt inderdaad heel wat geestdrift los: sinds hij de rangen van PSG vervoegd heeft, zijn de verkoop van truitjes met 37% gestegen.

250.000 euro voor een lezing van Pep Guardiola

Deze trainer verliet voorgoed het voetbalveld in mei van dit jaar. Sindsdien is hij naar New York getrokken, heeft hij zijn biografie geschreven en gaf hij enkele lucratieve lezingen. Zo werd hij onlangs uitgenodigd om te speechen voor het Mexicaanse telecombedrijf Telmex. Guardiola gaf er een tijdens een lezing van een uur een uiteenzetting van zijn managementmethodes die hij gebruikte toen hij coach was bij Barça. Tarief: 250.000 euro of 4.000 euro per minuut.

60.000 euro voor de Range Rover van Mario Balotelli

De excentrieke Italiaanse speler is een fan van mooie wagens. Onlangs heeft hij een witte Range Rover Evoque laten herschilderen in het goud. Een uniek stuk om toe te voegen aan zijn mooie collectie auto’s. Die telde onder meer al een weinig smaakvolle Bentley in camouflagekleuren (180.000 euro) en een Ferrari (200.000 euro).

Er wordt trouwens gefluisterd dat de exclusieve foto’s van de baby van Balotelli en het model Raffaele Filco aan een tabloid verkocht zouden zijn voor ongeveer 1 miljoen dollar (778.000 euro).

15.000 euro voor het doelpunt van Samuel Eto’o

De Kameroense voetballer werd gekocht door de Russische club Makhatchkala waar hij jaarlijks meer dan 20 miljoen euro op zak mag steken. Dat maakt van hem de best betaalde speler ter wereld.

Maar ook zijn premies zijn astronomisch: Eto’o krijgt 7.000 euro voor elke beslissende pass en 15.000 euro voor een doelpunt.

60 euro boete voor Anelka per geweigerde handtekening

De Franse spelers Didier Drogba en Nicolas Anelka werden gekocht door de club Shanghai Shenhua FC en daar lachen ze niet met discipline. De spelers, die jaarlijks toch 10 miljoen euro verdienen, moeten 60 euro betalen als ze weigeren een handtekening aan een supporter te geven. Een training brossen kost hen 6.000 euro en als ze betrokken raken in een vechtpartij loopt de boete op tot 24.000 euro.

Bron: Sportune.fr