Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

De geheimen van een loonsverhoging in 10 foto's

Altijd al gedroomd van een hoger loon? Als je met de juiste uiterlijke kenmerken bent geboren zal het niet lang meer duren voordat je meer geld op je loonbriefje ziet verschijnen! Een leuk voorkomen zou immers de sleutel zijn tot succes. Alvast, als we enkele studies mogen geloven. Beschik jij over de juiste uiterlijke kenmerken?

1. Lengte

asset/29805

Uit een studie van de Harvard University blijkt dat mannen die ongeveer 1m80 groot zijn, gemiddeld $5,525 meer verdienen dan hun kleinere collega’s. Dit blijkt ook uit de Fortune 500-lijst waar de meeste CEO’s allemaal gemiddeld drie centimeter groter zijn dan hun werknemers.

En niet alleen mannen zijn afhankelijk van hun grootte. Blijkbaar zouden vrouwen die drie centimeter groter zijn dan hun collega’s tot 5 procent meer verdienen. 

2. Blonde vrouwen

asset/804

Volgens onderzoekers van de 'University of Queensland' zouden blonde vrouwen ongeveer 7% meer verdienen dan vrouwen met een andere haarkleur. Bovendien zouden blonde vrouwen hun geluk zelf ook in de hand werken: 60% van hen zou trouwen met een man met een rijkelijk inkomen.


3. Slanke vrouwen

asset/31473

Dalton Conley, socioloog aan de New York University onderzocht de relatie tussen het gewicht van vrouwen en hun loon. Uit zijn studie bleek dat het gewicht bepalend is voor hoeveel ze verdient. Stijgt je BMI met 1 procent? Dan ga je het de komende maand met een loon van 0,6 procent minder moeten doen. Mannen hebben meer geluk, bij hen zou het gewicht geen effect hebben op hun inkomen.

4. Brede kin, kleine ogen en dikke wenkbrauwen

asset/31063

Nu heb je niet alleen meer een mooi uiterlijk nodig om een partner te vinden, maar ook om meer geld te verdienen! Zo bleek alleszins uit een studie aan de Amerikaanse Duke University. Om je succes te meten kun je best eens in de spiegel kijken en de volgende punten overlopen: heb je kleine ogen, dikke wenkbrauwen en een brede kin? Dan heb je geluk! Mannen met een babyface zijn daarentegen veel slechter af. Het heeft immers allemaal maar met één ding te maken: een volwassen uitstraling!

5. Een symmetrisch gezicht

asset/58

Is jouw ene oog groter dan het andere? Dan kan dit jammer genoeg een verschil op je loonbriefje betekenen.

 

 

 

 

6. Lach voldoende

asset/35277

Lachen, het is niet alleen gezond maar ook nog eens bevorderend voor je professionele succes. Iemand die veel lacht wordt vaak mooier bevonden dan iemand die de hele tijd serieus is. Dat is ook wat Rick Wilson, professor aan de Rice University ondervond. Hoe meer iemand lacht, hoe mooier die persoon en hoe betrouwbaarder hij eruit ziet. En laat dit net hét kenmerk zijn dat belangrijk is in een leidersfunctie.

7. Wees aantrekkelijk

asset/32204

Wil je veel geld verdienen, dan moet je aantrekkelijk zijn. Mensen met een aantrekkelijke uitstraling krijgen 5% meer premies. En er is nog meer: onaantrekkelijke mensen zien hun loon zelf met 9% inkrimpen.

Het verschil tussen mannen en vrouwen? Aantrekkelijke mannen verdienen 9% meer, aantrekkelijke vrouwen 4%.


8. Geen baard

asset/29934

Aan kaalheid kan je niet veel doen, maar aan een snor of een baard wel. Wil je veel geld verdienen? Kies dan resoluut voor een glad gezicht, zonder haargroei. Een baard of een snor geven vaak de indruk dat de man in kwestie te lui is om zich te scheren of dat hij iets te verbergen heeft.

 

 

9. Draag make-up

asset/499

Blijkbaar zouden vrouwen die elke dag make-up dragen meer kans hebben op een promotie en een betere job. Een onderzoek dat werd gepubliceerd in 'The Times' concludeert dat 64% van de mannelijke bazen vindt dat een vrouw met make-up er professioneler uitziet. Wil je dus in een goed blaadje komen te staan bij je baas, dan weet je wat je te wachten staat!

10. Kies een houding die vertrouwen uitstraalt

asset/32679

Om zelfverzekerd over te komen is het belangrijk dat je de juiste houding aanneemt. Dit wil zeggen: benen gestrekt, borst vooruit, kin lichtjes omhoog en wat voorover leunen. Het zou je testosterongehalte met 20% doen stijgen en het stresshormoon Cortisol met hetzelfde percentage doen dalen.

 

Bron: Businessinsider.com