De bedrijfswagen: wat je moet weten voor je er eentje bestelt

Ben je aan een nieuwe bedrijfswagen toe en heb je geen idee welk exemplaar voor jou het voordeligst is? Zit je nog met vragen rond het gebruik van je bedrijfswagen? Mag je je wagen bijvoorbeeld uitlenen aan een goeie vriend? Dan helpen we je hier op weg!

1. Wat is er sinds januari veranderd voor jou en je bedrijfswagen?

In welke mate moet je rekening houden met de C02-uitstoot van je droomauto, en hoe zit het nu juist met de fiscale aftrekbaarheid van die tankkaart? Lees er hier alles over.

2. 4 prangende vragen over de nieuwe CO2-maatregelen

Een zuinige én propere bedrijfswagen, dat klinkt iedereen als muziek in de oren, maar wat als je baas gaat dwarsliggen? Hoeveel heb je als werknemer zelf in de pap te brokken?

3. Welke bedrijfswagen is het voordeligst?

Je hebt lak aan verchroomde velgen, spiegels in koetswerkkleur of multifunctionele navigatiesystemen. Met andere woorden, je bent vooral op zoek naar een auto die geen forse hap uit je persoonlijk budget neemt? Wij berekenden voor jouw welke populaire bedrijfswagens je het grootste cashvoordeel kunnen opleveren. Leer hier alles over de cijfers en de centen? Is je droomwagen besteld? Bereken dan hier hoeveel belastingen je zal betalen.

4. Wat mag je wel/niet doen met je bedrijfswagen?

Daar staat hij dan mooi te blinken op je oprit, maar wat mag je nu wel en niet doen met die bedrijfswagen? Carpoolen? Samen met de buren op vakantie? Even uitlenen aan je beste vriend? We vatten je rechten en plichten netjes samen.

5. Deeltijds aan de slag, maar toch een bedrijfswagen?

Ja dat kan, onder bepaalde voorwaarden. Lees er hier alles over.