De 7 slechtste eindejaarscadeaus

Het eindejaar nadert met rasse schreden. En in die periode verrassen veel werkgevers hun medewerkers met een klein cadeau. Het is fiscaal interessant, en werknemers appreciëren het gebaar enorm. Een winwinsituatie dus.

Toch zijn niet alle geschenkjes voltreffers. Een compilatie van de minst interessante cadeaus.

1. Een presse-papier

Dit cadeau is misschien decoratief, maar toch vooral overbodig. Heb je echt nood aan een zwaar voorwerp om je papieren op hun plaats te houden? Tenzij je dagelijks op een tochtig terras werkt, is dit dus geen topgeschenk ...

2. Een stressbal

Als de stress hard toeslaat zal een klein balletje om in te knijpen geen soelaas brengen. Bovendien kan een baas die stressballetjes uitdeelt wel eens verkeerd begrepen worden.

3. Een cadeaubon met een belachelijk laag bedrag erop

Met een cadeaubon kan je zelf kiezen wat je koopt, maar als het bedrag zo laag is dat je zelf nog een pak centen moet opleggen, is het minder handig. Bovendien is het moeilijk om een winkel te kiezen die iedereen aanspreekt.

4. Een kalender of agenda

In het tijdperk waar iedereen zijn agenda elektronisch bijhoudt, heeft een papieren variant nog maar weinig nut.

5. Een laserpen

Een laserpen is een handig hulpstuk voor wie een professionele presentatie geeft. Maar niet iedereen staat dagelijks te presenteren, en bovendien kunnen die dingen schadelijk zijn voor je ogen.

6. Chocolade

Je wil graag wat kilo's verliezen voor de kerst- en oudejaarsmaaltijden eraan komen? Helaas, als je werkgever een doos (slechte) chocolade heeft voorzien, zal daar weinig van in huis komen.

7. Een coachingsboek

"Hoe word je productiever", "Word een winner in jouw bedrijf", "Het belang van de eerste te zijn" ... Weinig werknemers zullen deze boeken tijdens de eindejaarsperiode ook effectief ter hand nemen. En een boek om je prestaties te verbeteren als beloning voor je prestaties tijdens het afgelopen jaar is ook maar een vreemd signaal.