De 5 best betaalde voetballers van 2012

Wie in onze wereld succesvol tegen een bal kan trappen is een pak beter af dan wie pakweg deskundig kan roeien of met kennis van zaken een auto kan assembleren.

In het voetbal zijn immers niet alleen gigantische salarissen de norm, ook sponsorcontracten die miljoenen waard zijn zijn schering en inslag voor de groten der aarde.

Op basis van hun salaris én reclame-inkomsten maakte het Nederlandse Quote een lijst van de best betaalde voetballers ter wereld van 2012.

1. Lionel Messi

De beste voetballer ter wereld - althans volgens de FIFA - verdient ook het best ter wereld. FC Barcelona betaalde hem in 2012 12 miljoen euro. Hij verdiende ook 21 miljoen euro met commerciële klussen. Eindbalans: 33 miljoen euro.

2. Cristiano Ronaldo

Vorig jaar stond de Portugees nog op de eerste plaats, dit jaar moet hij genoegen nemen met de tweede stek. Bij Real Madrid schept hij jaarlijks 15 miljoen euro, die hij netjes aanvult met 17 miljoen euro reclame-inkomsten. In 2012 veroverde hij dus 32 miljoen euro.

3. David Beckham

Zijn voetbalsalaris mag dan in vergelijking met anderen uit deze lijst weinig voorstellen - 'amper' vijf miljoen euro per jaar - de reclame-inkomsten zijn niet van de poes. Met advertenties voor van alles en nog wat verdiende hij dit jaar 22 miljoen euro. Samen met zijn voetbalsalaris is Mister Posh Spice dus goed voor 27 miljoen euro.

4. Samuel Eto'o

De Kameroenees speelde in het verleden bij Barcelona en Inter Milaan, en maakt nu het mooie weer bij Anzhl Makhachkala, een club uit het olierijke Dagestan. Hij verdient er 22 miljoen euro per jaar. Samen met de twee miljoen euro sponsorinkomsten oogste hij dus dit jaar 24 miljoen euro.

5. Wayne Rooney

Bij Manchester United kreeg de aanvaller dit jaar 15 miljoen euro toegeschoven. Dat salaris vulde hij aan met wat reclameschnabbels ter waarde van 6 miljoen euro, samen 21 miljoen euro.

Bekijk de lijst

  Voetballer Club Jaarsalaris (2012)
1. Lionel Messi FC Barcelona 33 miljoen euro
2. Cristiano Ronaldo Real Madrid 32 miljoen euro
3. David Beckham Los Angeles Galaxy 27 miljoen euro
4. Samuel Eto'o Anzhl Makhachkala 24 miljoen euro
5. Wayne Rooney Manchester United 21 miljoen euro

Bron: Quotenet.nl