De 20 best betaalde voetbaltrainers ter wereld

Wie goed tegen een bal weet te trappen kan met dat kunstje miljoenen verdienen, dat is bekend. Maar ook door anderen uit te leggen hoe ze met een bal moeten omgaan kan je een aardige duit verdienen. Het Braziliaanse consultancybureau Pluri maakte een lijstje met ’s werelds best betaalde voetbaltrainers.

1. José Mourinho (Real Madrid): 15,3 miljoen euro

Afgetekend op nummer 1: José Mourinho alias ‘The Special One’ met een inderdaad behoorlijk speciaal jaarloon van 15,3 miljoen euro. De vraag is wel hoelang hij het nog uitzingt bij Real Madrid. Verschillende media beweren immers dat zijn ontslag nakende is. Aangezien de clubs staan te springen om hem binnen te halen is de kans is echter klein dat Mourinho binnenkort van een uitkering zal moeten leven.

2. Carlo Ancelotti (Paris Saint-Germain): 13,5 miljoen euro

Ancelotti modderde maar wat aan bij clubs als Juventus, AC Milan en Chelsea, maar won in 2011 de jackpot toen hij Paris Saint-Germain kon gaan coachen. Die club, met voorzitter Nasser Al-Khelaifi, is namelijk in handen van Qatar Sport Investment, lui die op geen miljoentje meer of minder moeten kijken.

3. Marcello Lippi (Guangzhou Evergrande in China): 10,1 miljoen euro

Voor het grote geld durft een mens al eens van onder zijn kerktoren te komen. De voormalige Italiaanse bondscoach trok vorig jaar naar de Chinese club Guangzhou Evergrande. “Om aldaar het Italiaanse voetbal te introduceren”, zo beweerde hij zelf. Al is het niet volledig uitgesloten dat Lippi ook financiële motieven liet meespelen.

4. Alex Ferguson (Manchester United): 9,4 miljoen euro

Al van in 1986 traint Sir Alex de rode ploeg uit Manchester. De man staat bekend om zijn intimiderende stijl, maar wist (daardoor?) ook wel mooi twaalf keer landskampioen te worden en twee keer de Champions League te winnen. Zijn broodheren lijken tevreden: ze laten Ferguson rustig doorwerken tot na zijn 70ste en stoppen hem jaarlijks het mooie bedrag van 9,4 miljoen euro toe.

5. Arsène Wenger (Arsenal): 9,3 miljoen euro

Tot echt grootse prestaties wist hij zijn troepen nog niet aan te sporen en dus ligt Wenger al enige tijd fel onder vuur bij de supporters. Toch behoudt het clubbestuur van Arsenal voorlopig het vertrouwen in ‘The Professor’. Goed nieuws, want zolang blijft ook zijn jaarloon van dik 9 miljoen euro verzekerd.

De rest van het peloton:

  trainer club jaarwedde in euro (exclusief bonussen en sponsorgeld)
6 Guus Hiddink Anzhi Makhachkala (Rusland) 8,3 miljoen
7 Fabio Capello Rusland 7,8 miljoen
8 Tito Vilanova Barcelona 7 miljoen
9 José Camacho China 5,926 miljoen
10 Roberto Mancini Manchester City 5,9 miljoen
11 Frank Rijkaard Saoedi-Arabië 5,3 miljoen
12 Jupp Heynckes Bayern München 5,25 miljoen
13 André Villas-Boas Tottenham 4,6 miljoen
14 Harry Redknapp Queens Park Rangers 4 miljoen
  Jorge Jesus Benfica 4 miljoen
16 David Moyes Everton 3,6 miljoen
  Manuel Pellegrini Malaga 3,6 miljoen
  Paulo Autuori Qatar 3,6 miljoen
19 Abel Braga Fluminense (Brazilië) 3,5 miljoen
20 Luciano Spaletti Zenit 3,3 miljoen