De 10 populairste bedrijfswagens

575.000, zoveel bedrijfswagens rijden er op dit moment rond in ons land. De crisis had weinig tot geen invloed op dat cijfer. Wel springen sommige bedrijven nu meer kostenbewust om met hun wagenpark. Ze werken bijvoorbeeld met langere contractlooptijden en groenere wagens.

Striktere car policy bij grote bedrijven

Vooral grote bedrijven hanteren een striktere aanpak. Vroeger bepaalden bedrijven alleen de grootte van de budgetten en mocht de werknemer vrij kiezen welke wagen hij wou. Momenteel leggen de bedrijven binnen diezelfde budgetten eveneens vast welke merken en types in aanmerking komen. Zo besparen ze op twee domeinen. Enerzijds kan het bedrijf dat verschillende exemplaren van één type afneemt, een grotere korting bedingen in de garage. Anderzijds kiezen de bedrijven voor merken die op het einde van het leasingcontract een hogere restwaarde opleveren.

Duitse merken domineren

De zoektocht naar een hogere restwaarde heeft de dominantie van de Duitse merken verder versterkt. Ford, Renault en Peugeot krijgen nog een stukje van de koek. De Japanse merken zijn kleine spelers op de leasingmarkt.

Voor de volledige lijst van populairste bedrijfswagen, klik op de foto hieronder!

Bron: Salarisenquête K.U.Leuven en Vacature 2010