Coldplay en Red Hot Chili Peppers verdienen miljoenen op oudejaarsavond

Werken op oudejaarsavond: weinigen staan ervoor te springen en wie het wel doet neemt meestal geen genoegen met een gewone vergoeding. Zo ook rockbands Coldplay en the Red Hot Chili Peppers die zich voor hun optredens bij de overgang van oud naar nieuw royaal lieten betalen.

Coldplay, met hun jaarlijks salaris van rond de 48 miljoen dollar (37 miljoen euro) sowieso al geen slechte verdieners, mochten dit jaar een nieuwjaarsfeestje in Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten opluisteren. Ze speelden een miniconcert van twaalf nummers ter ere van sjeik Khalifa en kregen daarvoor 2 miljoen pond (2,4 miljoen euro) toegestopt.

De deal met de groep voorzag hen ook van gratis VIP-tickets voor een demonstratiewedstrijd van Roger Federer tegen Novak Djokovic en een verblijf in het Emirate Palaces-hotel, ter waarde van zo’n 3.600 euro per nacht. Een helikopter vloog de groepsleden van en naar de Volvo Ocean Race waar het concert plaatsvond.

Volgens  the Daily Mirror kostten kaartjes voor het optreden tot 4.300 pond (5.150 euro). Parking, champagne en andere alcoholische dranken waar wel in die prijs inbegrepen.

Gepeperde rekening

Ook the Red Hot Chili Peppers lieten zich niet onbetuigd op oudejaarsavond. Zij speelden ten dans op het exclusieve feestje van de Russische oliemiljardair Roman Ambramovitsj, dat traditioneel plaatsvond in zijn buitenverblijf op het Caraïbische eiland St. Barts. De party, waarop zo’n 300 gasten waren uitgenodigd, behoort tot de meest chique evenementen ter wereld. Vorige keren prijkten onder meer Demi Moore, Rosie Huntington-Whitely, Stephanie Seymour, Kanye West, Orlando Bloom en George Lucas op de gastenlijst.

Muzikale acts die de Peppers vooraf gingen waren onder meer Prince, Beyoncé en de Black Eyed Peas.

Het feestje, optreden incluis, kostte Abramovitsj ongeveer 5 miljoen pond (6 miljoen euro). Aangezien zijn vermogen geschat wordt op 23,5 miljard dollar (18,2 miljard euro) kon het ervan af.