CEO's met grote handtekening presteren minder en verdienen meer

Grafologie is al een tijd dood en begraven. Die pseudowetenschap waarbij iemands handschrift bestudeerd wordt, en daaraan allerlei persoonlijkheidskenmerken worden verbonden, werd jaren geleden ontmaskerd als nonsens.

Toch vonden onderzoekers van de Amerikaanse universiteit van North Carolina een verband tussen de grootte van de handtekening van een CEO en enkele (karakter)eigenschappen van die CEO's en hun bedrijven.

Al in 1973 werd aangetoond dat mensen met meer zelfvertrouwen gemiddeld grotere handtekeningen hebben, en ook uit deze recente studie blijkt dat CEO's met een grote handtekening narcistisch zijn.

En daar houdt het niet op. Uit de resultaten blijkt dat CEO's met een grote handtekening meer (roekeloze) investeringen doen en minder dividend uitbetalen aan de aandeelhouders. Hun bedrijven hebben ook een relatief lagere rentabiliteit van het totaal vermogen, wat wijst op lagere financiële gezondheid.

Hoewel de bedrijven van CEO's met een grote krabbel het gemiddeld minder goed doen, is hun loon toch hoger. Zowel hun vast salaris als aandelenopties liggen hoger dan bij CEO's met een kleinere signatuur.