Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Britse werknemer pas tevreden met salaris van 44.500 euro

De gemiddelde Brit is pas tevreden als hij 44.500 euro per jaar verdient, in een huis woont met een waarde van minstens 570.000 euro, elk jaar twee keer op vakantie gaat en 38.000 euro op zijn spaarrekening heeft staan. Dat blijkt uit een Brits onderzoek van de financiële beheersite Lovemoney.com.

Zonder financiële zorgen

“De meeste consumenten willen niet noodzakelijk rijk zijn”, zegt Ed Bowsher, hoofd consumentenfinanciering bij Lovemoney.com. “Maar ze willen dingen kunnen kopen, zonder zich financieel zorgen te hoeven maken.” Verder komt uit het onderzoek naar voren dat acht op tien Britten op restaurant willen gaan zonder over de rekening te piekeren. Ondertussen geeft een op zes toe dat ze het financieel moeilijk hebben en 60% geeft aan net de eindjes aan elkaar te kunnen knopen maar zich geen luxe te kunnen veroorloven.

Slechts 9% van Britten tevreden over financiën

60% denkt dat ze nooit in staat zullen zijn de financiële tevredenheid te bereiken en de rest denkt dat dat pas mogelijk zal zijn op hun drieënvijftigste. "Driekwart van de consumenten werkt er nochtans aan om ooit dat niveau van financiële tevredenheid te kunnen bereiken”, zegt Browsher. Slechts 9% van de Britten is tevreden met zijn financiële situatie. Volgens de Britse krant The Daily Telegraph is het duidelijk dat de meeste Britten nog een lange weg voor de boeg hebben om hun droom te realiseren. (JS)

Lees ook:
- 10 beroepen waarmee je meer dan 3.500 euro per jaar verdient
- Hoeveel verdient EU-commissaris De Gucht?
- De 20 rijksten wereldwijd