Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Bonus weggeven maakt je gelukkiger en productiever

Een bonus heeft het meest impact wanneer werknemers hem niet aan zichzelf mogen besteden, maar aan een goed doel of collega moeten geven. Dat is de verrassende conclusie van een onderzoek aan de Harvard Business School in samenwerking met de University of British Columbia.

Belgisch farmaceutisch bedrijf

Wanneer collega's elkaar financieel (of materieel) belonen is dat team meer succesvol. Dat kwamen de onderzoekers te weten nadat ze experimenten uitvoerden bij verkoopsteams van een farmaceutisch bedrijf uit België en een Canadees trefbalteam.

Voor elke tien euro bonus die een lid van het verkoopsteam kreeg, verdiende het bedrijf drie euro terug, een netto verlies dus. Elke tien euro die een verkoper besteedde aan een cadeau voor een collega, leverde het bedrijf maar liefst 52 euro op.

Hetzelfde effect was merkbaar bij het trefbalteam. Voor elke tien Canadese dollar die een speler aan zichzelf mocht besteden, daalde het winstpercentage met twee procent. Voor elke tien Canadese dollar die een speler aan een medespeler besteedde, steeg het winstpercentage met elf procent.

Zelfde geld anders spenderen

De onderzoekers besluiten dan ook dat hetzelfde bonusbedrag een heel andere impact kan hebben op de productiviteit van medewerkers, afhankelijk of ze het geld aan cadeautjes voor zichzelf of voor iemand anders spenderen.

Toch moeten bedrijven opletten met het invoeren van deze zogenaamde 'prosociale' bonussen. "Ze mogen de gewone bonussen niet volledig vervangen," waarschuwen de onderzoekers. "Het is wel mogelijk voor bedrijven om het budget dat ze nu al besteden aan liefdadigheid en bedrijfsfeestjes rechtstreeks te laten beheren door werknemers." Op die manier kunnen ze, zonder een eigenlijke meerkost, jobtevredenheid en productiviteit verhogen.

Bron: Prosocial bonuses increase employee satisfaction and team performance