Bekende sterren klussen bij: 3.300 euro per tweet

Snoop Dogg en andere bekende artiesten hebben het handig bekeken: ze maken via hun Twitter profiel reclame voor bepaalde producten. Per tweet kunnen ze tot 3.300 euro ontvangen. Een aardige bijverdienste.

Word bekend en tweet

Met meer dan 2 miljoen followers op Twitter is Snoop Dogg een gegeerde kandidaat voor merken die via sociale netwerksites willen adverteren. Zo dacht ook Brits zakenman Arnie Guloov-Sing van Ad.ly. Hij werkt als tussenpersoon voor bepaalde merken en bekende sterren. De opzet is eenvoudig: de bekende ster ontvangt een kant-en-klare tweet die hij of zij dan op zijn eigen Twitter profiel post. Het bedrijf kan er zeker van zijn dat duizenden potentiële kopers het bericht zien en de celebrity ontvangt een som geld. Makkelijk verdiend.

Permaand tot 36.000 euro

Snoop Dogg, 50 Cent en actrice Kirstie Alley zijn enkele van de bekende personen die op deze manier bijklussen. Per maand kunnen ze via Twitter tot 36.000 euro binnenrijven. En ze zijn zeker niet de enige: Ad.ly kon in Amerika al 5.000 sterren strikken om reclame te maken voor bedrijven als Coca-Cola Microsoft en Toyota. Er bestaat weinig regelgeving rond dit type van reclame voeren. In de Verenigde Staten is wel afgesproken dat een reclamebericht op Twitter voorafgegaan moet worden door de woorden 'ad' of 'spon'.

Bereik: 100 miljoen unieke personen

Ad.ly werkt niet alleen via Twitter, maar ook via Facebook en Myspace. Met de bekende sterren waarmee ze contracten sluiten, bereiken ze nu al ongeveer 100 miljoen unieke personen.

Bron: Real Business