Autosalon: een blik op de bedrijfswagen van de toekomst

De 91ste editie van het Autosalon opende zopas voor het grote publiek. De sector heeft er geen al te best jaar opzitten. In 2012 ging de verkoop met 15% naar beneden, de grootste daling in twintig jaar.

Op het programma van het salon dit jaar: de terugkeer van het fietsensalon 'Fiets & zo', waar bezoekers elektrische tweewielers en andere nieuwigheden kunnen uittesten op een overdekt parcours. Op 18, 19 en 20 januari verwelkomt het salon de expo 'Dream Cars of Wishes', gewijd aan droomwagens.

Thierry Van Kan, voorzitter van organisator en Belgische autobelangenorganisatie FEBIAC, verklaarde aan Belga dat bedrijfswagens veel minder last hadden van de crisis dan particuliere wagens. Er is wel een trend naar groenere wagens. Ongetwijfeld zit het fiscaal voordelerige regime daar voor iets tussen.

Hoe ziet de bedrijfswagen van de toekomst eruit?

De wagen waar we mee naar het werk zullen snorren zal minder en minder afhankelijk zijn van traditionele brandstoffen. Getuige daarvan zijn de vele innovaties en prototypes op het salon. De meeste merken komen een hybride of volledige elektrische wagen voorstellen.

Een overzicht van de wagens die je vanaf vandaag kan gaan bewonderen op het salon kan je zien in de slideshow hieronder. Klik op de foto en gebruik dan de pijltjes om de andere auto's te bekijken.