7 statussymbolen die rijkdom uitschreeuwen

Oké, je bent rijk. Miljonair of miljardair zelfs. Dan kan je er zoals Mark Zuckerberg voor kiezen om op teenslippers te blijven lopen, of je kan met enkele welgekozen statussymbolen de goegemeente meteen duidelijk maken dat jij aan geld hoegenaamd geen gebrek hebt.

Uiteraard heb je al een kast van een villa laten neerpoten, beschik je over een volledig wagenpark en heb je al een aantal vreemde en buitenissig dure projecten gesponsord. Maar vergeet zeker ook niet om je geld te besteden aan een aantal kleinere statussymbolen die jouw rijkdom nog eens extra in de verf kunnen zetten.

1. Een snoeverige wandelwagen voor je kind

asset/58679Kinderkoetsen en buggy’s dienen enkel om je kroost te vervoeren? Verkeerd gedacht: een luxueuze wandelwagen kan je net zo goed gebruiken om je rijkdom mee te etaleren.

De prijs van zo’n ding kan rustig oplopen tot 1.500 euro. Het merk Kid Kustoms heeft zelfs een model van 2.600 euro met ingebouwde iPodspeakers.

Sterren als Gwen Stefani en Naomi Watts zijn dan weer gespot met dure koetsen van het merk Bugaboo.

2. Designerkleding

asset/58678Filmsterren krijgen geld om op de rode loper de creaties van deze of gene ontwerper te dragen, maar je kunt ook gewoon zelf je plunje bij Louis Vuitton, Hermes, Ralph Lauren of Chanel gaan halen.

Al deze modehuizen zagen hun omzet in het laatste jaar trouwens gevoelig stijgen.

3. Exquise wijnen

asset/58439In dure restaurants is het sowieso een must, maar ook thuis kan je een voorraad verfijnde wijnen aanleggen.

Je kan ze natuurlijk drinken, maar sommige echt zeldzame flessen kan je ook gewoon bijhouden om mee te pronken bij je gasten.

4. Bijzondere fietsen

asset/58686De verkoop van fietsen zit in de lift, en dan vooral die van dure fietsen. Gefortuneerde sportievelingen willen een rijwiel op maat, dat perfect aan hun noden tegemoet komt.

KGS Bikes trekt bijvoorbeeld drie uur uit om een fiets perfect af te stellen op het lichaam van hun klanten. Aan zo’n fiets op maat hangt wel een prijskaartje tot 32.000 dollar.

5. Bont

asset/58675Ondanks alle protest van dierenrechtenorganisaties is bont weer helemaal terug. Modemagazines claimen dat bont te rijmen valt met zowat elk kledingstuk: jassen, maar ook accessoires zoals handtassen en zelfs schoenen.

Ontwerper Alexander Wang heeft een paar sandalen met bont die over de toonbank gaan voor 895 dollar.

6. Honden

asset/58561Denk aan Paris Hilton en je denkt er meteen haar chihuahua Tinkerbell bij. Veel rijke sterren houden inderdaad van (ras)honden en besteden dan ook grof geld aan deze dieren. Je kunt je harige vrienden vertroetelen met gourmet dierenvoeding, ze een geinig designerjasje aantrekken of vervoeren in een al even exclusieve draagtas.

Ga je er tussenuit en kan Fifi niet mee? Geen probleem, want dan stuur je hem gewoon naar een gespecialiseerd dierenhotel met kuuroord.

7. Bling bling

asset/58684Behang jezelf gerust met halssnoeren, armbanden, oorbellen en ringen. Vergeet zeker ook niet om het geheel af te werken met een stevige Rolex.

De Rolex Presidential Day-Date watch wordt al lang beschouwd als een essentieel luxe-item. Vele internationale sterren en Amerikaanse presidenten werden dan ook al gezien met dit model rond de pols. Het is verkrijgbaar vanaf 35.000 dollar.