7 signalen dat je te weinig verdient

Appreciatie voor ons werk: dat willen we allemaal. En die appreciatie zien we graag vertaald in een correct loon. Heb je het gevoel dat je te weinig verdient? Deze 7 signalen wijzen er op dat je wellicht gelijk hebt.

 

1. Je scoort onder het gemiddelde

Met een online tool als het salariskompas kan je onderzoeken wat collega’s in jouw vakgebied gemiddeld verdienen. Zit je daar onder, dan heb je een goed argument om opslag te vragen.

 

2. Een gelijkaardige job betaalt beter

Bekijk ook regelmatig de vacatures op de site van je werkgever. Staat daar een job op die dicht in de buurt komt van wat jij doet, maar die beter betaalt, dan verdien jij te weinig!

 

3. Je hebt al jaren geen opslag meer gekregen

Verdien je nog altijd hetzelfde als toen je net aan de slag ging? Dan klopt er iets niet.

 

4. Je hebt meer verantwoordelijkheden voor hetzelfde loon

Heb je altijd maar meer werk en ook verantwoordelijkheden bij gekregen, maar vertaalde zich dat niet in een hoger loon? Dan verdien je zeker en vast te weinig.

 

5. De bedrijfswinst is gestegen, maar je loon niet

Is de winst van de firma waar je voor werkt de afgelopen jaren flink gestegen? Dan mag jij daar mee van profiteren!

 

6. Je baas vermijdt gesprekken over je carrièreplanning

Slaag je er niet in om met je baas te spreken over de planning van je loopbaan? Misschien staat hij of zij daar zo weigerachtig tegenover omdat loonsverhoging dan onvermijdelijk aan bod zal komen.

 

7. Je hebt een buikgevoel

Heb je de neiging om extra lange pauzes te nemen? Neem je wel eens wat bureaumateriaal mee naar huis? Profiteer je op een andere manier van je werk, omdat je het gevoel hebt dat je dat verdient? Ook dat kan, zelfs onderbewust, een teken zijn dat je vindt dat je te weinig verdient.

 

Meer lezen?

Verdien jij meer of minder dan de gemiddelde Belg? En hoe komt dat?

- Welke soorten loon zijn er allemaal?

 
 
 
Bron: uk.businessinsider.com