7 manieren om geld te verdienen terwijl je reist

We dromen er allemaal wel van: dag in dag uit reizen en je geen zorgen hoeven te maken over je loon. Niet realistisch? Toch wel, wij vonden 7 beroepen waarbij reizen een essentieel deel is van de job. En ja, het gaat verder dan hostessen en piloten.

1. Word mystery shopper op het vliegtuig

Je kent ze wel, mannen en vrouwen die zich voordoen als doogewone klanten en intussen de kwaliteit en de bediening evalueren. Ze bestaan voor winkels, fitnesscentra, restaurants en hotels,... én ook voor luchtvaartmaatschappijen.

Begin dit jaar nog stuurde een Britse liefdadigheidsorganisatie enkele mystery shoppers het vliegtuig op. Zij moesten nagaan in hoeverre de luchtvaartmaatschappijen die van en naar Groot-Brittannië vliegen gratis extra zuurstof geven aan reizigers die kortademig zijn. Minder dan 1 op 4 deed dit. Sommige maatschappijen rekenden zelfs £500 extra aan.

2. Gids toeristen

Dé manier om een stad of land echt te doorgronden. Voor wie graag leiding neemt, nieuwe mensen ontmoet en cultuur wil opsnuiven, moet gids of reisleider wel de ideale job zijn. In Vlaanderen kan je een opleiding volgen bij Syntra en bij verschillende CVO's. Bij Toerisme Vlaanderen vind je er alle uitleg over.

3. Entertain op een cruiseschip

Wie graag de clown uithangt of in de voetsporen van Nicole en Hugo wil treden, kan zich aanbieden op een cruiseschip. Tal van organisaties zoeken regelmatig animatoren. Neem bijvoorbeeld een kijkje op deze portaalsite.

3. Schrijf hotelrecensies voor het web

Rijk zal je er wellicht niet van worden. Maar voor wie graag schrijft en regelmatig in een hotel verblijft, is dit een leuke bijverdienste. Reviewstream.com betaalt 2,5 dollar per hotelrecensie, Craiglist geeft 4 tot 6 dollar.

4. Werk op de boerderijen die je pad kruisen

Rugzaktoeristen die het echte buitenleven willen leren kennen en tegelijk een stuiver willen verdienen, doen er goed aan even langs deze webiste te passeren. WWOOF verzamelt adressen van boeren die bereid zijn rondreizende vrijwilligers willen tewerkstellen in ruil voor kost en inwoon.

5. Vaar met andermans boot

Doe zoals deze man en bied je diensten aan als kapitein van luxeboten. Wil de eigenaar zijn yacht volgend weekend in een haven in Hawaï, geen probleem...

6. Geef Engelse les

Spreek je vlot Engels, dan kan je in het buitenland vrij gemakkelijk aan de slag als taalleerkracht, zeker als je een erkend certificaat kunt voorleggen. Volgens de Amerikaanse ambassade in Peking zijn kindercrèches en scholen zelfs relatieve goede betalers.

7. Word presentator van Vlaanderen Vakantieland

Of schrijf je rijk door te werken voor een reisgids of -magazine. Je verkent nieuwe bestemmingen, gaat op zoek naar leuke weetjes en proeft lokale gerechten. Wie echt goed is, kan hier zelfs van leven, getuige daarvan Lonely Planet-schrijver Simon Sellars.

Bron: businessinsider.com

Lees ook:
- 3 manieren om snel rijk te worden
- Huisvrouw belangrijker dan bankier?