5 bv’s die een zakcentje verdienen in hun eigen kledingzaak

Het lijkt wel een epidemie in bv-land: bekende medeburgers die hun eigen kledingzaak openen. Maar lang niet iedereen is daar even succesvol in.

Sommigen gaat het voor de wind …

1. Gert Verheyen

Sinds 2007 baat de ex-voetballer een kledingzaak van het merk Napapijri uit. In de Zandstraat in Knokke, in de buurt van onder andere een outletstore van het Antwerpse merk Essentiel, plooit deze Club Bruggecoryfee tegenwoordig pullekes op om zijn boterham te verdienen.

Bekijk hier nog eens het voetbaltalent van Verheyen

2. Valerie De Booser

In Mechelen runt deze presentatrice en vrouw van zanger Koen Wauters de klassezaak Histoires de Femmes. In de collectie zitten alleen absolute luxemerken: onder andere de collecties van Dolce & Gabbana en de Amerikaanse designer Michael Kors hangen er in de rekken.

De opening van Histoires de Femmes

3. Katja Retsin

La Retsin hield het niet bij één winkel toen ze in 2007 haar winkel Close*Up opende, samen met haar zakenpartner Barbara-Jane Janssen, tevens haar schoonzus. Ondertussen heeft ze een heuse keten opgebouwd. Er zijn intussen drie filialen: in Sint-Denijs-Westrem, Izegem en Maldegem kan je terecht voor mode volgens de auteur van onder andere ‘Start to Style’. In Puurs staat ondertussen een vierde filiaal op stapel.

Katja poseert voor de cover van haar boek: Start to Style for men

… anderen gaan over de kop

1. Kelly Pfaff

Het winkelavontuur van Kelly Pfaff duurde nog geen jaar. Begin 2008 begon ze samen met vriendin Iske Oliviers de conceptstore Farfalle in Nijlen. In januari 2009 ging de boel over de kop, volgens Kelly wegens het armtierige zakentalent van Iske.

Kelly Pfaff over het failliet

2. Phaedra Hoste

In 2008 begon het model een luxehondenboetiek in Antwerpen. In Baziel en Blanche, genoemd naar haar eigen honden, waren de hipste hondenkleedjes, -truitjes en -accessoires te koop. Er was zelfs een hondenjacuzzi om trouwe viervoeters in luxe te wentelen, maar begin 2011 trok Phaedra de stekker uit de zaak.

Phaedra bij de opening van haar winkel