5,5 miljoen euro voor Eden Hazard

Eden Hazard, die net nog door een Frans magazine verkozen werd tot beste speler van de Ligue 1, zal volgend jaar zijn club Lille verlaten om elders "in een blauwe outfit" te gaan spelen. Verwacht wordt dat hij aan de slag gaat bij Manchester City of Chelsea. Hoeveel zijn salaris daar zal bedragen is nog niet duidelijk, maar bij Lille kreeg hij alvast enkele miljoenen op de bankrekening gestort ...

Volgens een klassement dat het magazine France Football publiceerde is Hazard de best betaalde speler van de Franse Ligue 1. De Belgische topper zal dit seizoen zeker 5,5 miljoen euro op zak mogen steken.

Een flink salaris voor de jonge spits van Lille OSC, afkomstig uit La Louvière. Per maand krijgt hij een slordige 300.000 euro bruto van de club, een loon waar hij wellicht nog een aantal jaren op mag rekenen. Zijn contract met LOSC loopt immers nog tot 2015. Bovenop zijn salaris komen nog zijn inkomsten uit zijn sponsordeal met Nike.

In het klassement met best betaalde spelers gaat Eden Hazard twee spelers van Lyon vooraf: de middenvelder Yoann Gourcuff krijgt jaarlijks 5,3 miljoen euro; zijn collega doelman Hugo Lloris mag 4,5 miljoen euro naar huis nemen.

Een mooie toekomst

De 21-jarige Belgische international kondigde eerder aan dat hij Lille zou verlaten om bij een Engelse topclub te gaan spelen. Begin maart verlengde hij dan toch zijn contract bij de Franse topclub, en kon een fikse opslag uit de brand slepen bij zijn salarisonderhandelingen. Tot dan toe speelde hij voor 130.000 euro bruto per maand, wat nu werd opgetrokken tot 300.000 euro.

Wanneer Hazard zal transfereren naar een andere topclub zal Lille daar financieel zeker niet slechter van worden. Veel prestigieuze clubs, zoals Manchester City, Chelsea en Tottenham lieten al hun oog vallen op de talentvolle Belg. De trainer van Tottenham, Harry Redknapp, liet al weten dat hij er flink wat poen voor over heeft om Hazard in de kleuren van de Spurs te zien spelen.

Zijn reclamespot bij Nike