5.000 euro bruto als verantwoordelijke strategie bij Mobistar

Naam :  Luc De Boeck
Leeftijd: 45 jaar
Burgerlijke staat: getrouwd, geen kinderen
Diploma:  bachelor in sociale psychologie, master in communicatie
Beroep:  verantwoordelijke strategie bij Mobistar
Bruto maandsalaris: 5.000 euro
Extralegale voordelen: bedrijfswagen, gsm + forfait, maaltijdcheques, pensioenverzekering, hospitalisatieverzekering
Sparen:  tussen 500 en 700 euro per maand
Beleggen: verschillende aandelen

Trends analyseren, nieuwe technologieën implementeren, de Belgische en internationale markt opvolgen : dat zijn de taken van Luc De Boeck bij Mobistar. Hij werkt er sinds een jaar, na een carrière in Nederland en Frankrijk.

Sparen voor pensioen

"Omdat ik in drie verschillende landen geleefd heb, verwacht ik slechts een middelmatig pensioen. Ik spaar dus veel voor mijn oude dag. Onze generatie zal misschien tot zijn zeventigste moeten werken, maar ik denk niet dat ik nog de kracht of zin zal hebben om zolang aan dit ritme te werken."

800 euro voor een racefiets

"Een racefiets van 800 euro is mijn laatste grote uitgave. Mobistar heeft me een bedrijfswagen gegeven, ik vind dat een beetje vreemd voor een bedrijf dat in hartje Brussel gevestigd is, waar files zegevieren. Indien mogelijk, verkies ik het openbaar vervoer, en rij ik met de fiets naar het station of zelfs naar Brussel (25 km)."

Reisbudget: 2.000 euro

"Ik ben niet enkel naar België gekomen voor het werk, maar ook voor de levenswaliteit. Ik hou van de cultuur, de lokale producten,… We houden ervan om een à twee keer per week op restaurant te gaan, goed voor 500 à 800 euro per maand. Wanneer je meer dan 10 uur per dag werkt, heb je niet altijd zin om zelf te koken. Mijn vrouw en ik reizen ook meerdere keren per jaar, we hebben een jaarlijks budget van 2.000 euro."

"In de toekomst wil ik ook opnieuw vrijwilligerswerk doen, bijvoorbeeld informaticalessen geven aan senioren. Dat is mijn bescheiden manier om iets terug te geven aan de maatschappij."

Tekst Mélanie Geelkens