4 tips om een centje bij te verdienen

Volgens arbeidsmarktdeskundige Jan Denys zal in de toekomst het aantal werknemers die twee jobs combineren, stijgen. Ons land telt ongeveer 4% werknemers met een tweede inkomen. Een hoger inkomen, schulden afbetalen, meer luxe en zelfverwezenlijking zijn volgens een Amerikaans onderzoek de belangrijste redenen om een tweede job te nemen.

Enkele tips om een centje bij te verdienen:

- Creatievelingen kunnen als modeontwerper eenvoudig en kosteloos een collectie lanceren. Bedenk een leuk ontwerp voor een T-shirt, download een gratis versie van Photoshop en gebruik de scanner op het werk om het design te ontwikkelen. Schrijf je vervolgens in op de website cafepress.com of zazzle.com en je bent gelanceerd.

- Wie een beetje handig is met een klavier kan ook audioschrijver worden. De huidige offline media zijn volop aan het digitaliseren. Bedrijven zoeken daarom mensen die speeches en interviews uittypen. Sites als productiontranscripts.com  en tigerfish.com verkiezen snelle typers, maar contractedwork.com staat open voor iedereen met een keyboard.

- Reizen boeken, restaurants reserveren, afspraken plannen,… Vaak ben je al de personal assistant van je vriend(in). Op redbutler.com betalen ze je er ook voor!

- In de Verenigde Staten kan je bijverdienen als online jurylid. Websites als ejury.com en onlineverdict.com werven mensen aan om te jureren bij gerechtszaken. Of deze trend ook naar België zal overwaaien, is niet duidelijk.

Tekst: Philip Peeters

Lees ook: Hoeveel verdien je dankzij een bijberoep?