4.915 euro bruto als senior manager audit bij KPMG

Sylvia Steenwinckel

Leeftijd: 34
Functie: senior manager audit KPMG Bedrijfsrevisoren
Diploma: licentiaat Romaanse talen, postuniversitaire opleiding in de Bedrijfskunde en master in accountancy
Burgerlijke staat: wettelijk samenwonend, 2 dochters van 2,5 jaar en 7 maanden
Extralegale voordelen:  290 euro netto vergoeding/maand, 12 euro netto dagvergoeding, bonus, bedrijfswagen met tankkaart, hospitalisatie- en groepsverzekering,  smartphone en iPad
Sparen: Pensioensparen en 150 euro/maand voor elk van mijn dochters. “Wat er overblijft blokkeer ik regelmatig op een andere, minder toegankelijke rekening.”
Beleggen: neen

“KPMG is actief in meer dan 150 landen en telt 145.000 medewerkers. In België zijn we met ongeveer 1.000, waarvan 2 op 3 tot de generatie Y behoort. Zelf werk ik als senior audit manager op de auditafdeling en doe de controle van de jaarrekeningen. Ik stuur een team van auditprofessionals aan voor mijn portefeuille aan klanten. Daarnaast geef ik ook les, vooral bij KPMG zelf maar af en toe ook extern bij KPMG’s IFRS Institute.”

“Het leuke aan deze job is dat het zo gevarieerd is: andere klanten, andere teams, andere werkplaats, de ene dag in de file, de andere dag tegen de file in…Net door die afwisseling leer je ook veel bij en zit er na elf jaar nog geen sleur op. ik probeer mijn agenda zo te regelen dat ik op tijd thuis ben om nog wat tijd door te brengen met mijn dochtertjes. Maar het is geen uitzondering dat ik de laptop terug aanzet eenmaal ze slapen.”
 
“Een zestal jaren geleden hebben we een huis gebouwd. Daarvoor betalen we maandelijks een kleine 1.000 euro af. We hebben wel al wat van de wereld gezien, vooral met de rugzak. Sinds de geboorte van onze eerste meid houden we het eerder bij dichtbijvakanties. Een speeltuin en zandbank maken haar voorlopig het meeste blij. Zodra de kinderen iets ouder zijn, wil ik zeker weer gaan reizen.”

Tekst: Carolijn Domensino