4.669 euro bruto als diensthoofd bij de btw-inspectie

Naam: Vicky Vangilbergen

Leeftijd: 30

Beroep: Eerstaanwezend inspecteur-diensthoofd bij de btw-inspectie Leuven

Diploma: licentiaat handelswetenschappen, specialisatie fiscaliteit, aggregaat

Burgerlijke staat: gehuwd, 1 zoontje van 9,5 maanden

Bruto maandsalaris: 4.669 euro bruto

Extralegale voordelen: gratis openbaar vervoer, eindejaarspremie, vakantiegeld, gedeeltelijke tussenkomst in hospitalisatieverzekering, Fedplus-kaart (korting op cinemabezoek, concerten en dergelijke), jaarlijkse competentiepremie (na deelname aan opleiding en examen)

Beleggen: “Neen”

Sparen: “Ongeveer 400 euro per maand”

Vicky Vangilbergen (30) is een bezige bij. Ze startte in 2005 als belastinginspecteur bij de federale dienst Financiën en is ondertussen reeds doorgegroeid tot eerstaanwezend inspecteur-diensthoofd bij de btw-inspectie in Leuven. Vandaag heeft ze zes btw-kantoren en een dertigtal werknemers onder haar vleugels.

“Toen ik startte als belastinginspecteur, liep ik eerst een jaar stage om benoemd te worden. Na dat jaar had ik het geluk dat er loopbaanexamens waren. De volgende twee jaar heb ik vier loopbaanexamens afgelegd. In januari 2008 was ik geslaagd.”

Promotie via examens

“Bij probleemdossiers of vragen ben ik het eerste aanspreekpunt voor de werknemers uit die btw-kantoren. Indien nodig ga ik ook mee op controle. Ik zorg ervoor dat de deadlines nageleefd worden en de dossiers op tijd in Brussel geraken. Mijn job is even gevarieerd als onvoorspelbaar. Als een kantoor een dringende vraag heeft, moet ik mijn planning helemaal aanpassen. Ik heb nu een mooi salaris, maar ik heb dat verworven omdat ik deelgenomen heb aan examens om hogerop te geraken. Ik heb toen veel onbetaald verlof genomen om te studeren.”

“Wie vijf dagen per jaar cursus volgt en nadien een examen aflegt, komt ook in aanmerking voor een jaarlijkse competentiepremie. Eens geslaagd, krijg je gedurende zes jaar deze premie.”

“Onze grootste kost? Ons huis en ons zoontje. We betalen maandelijks 600 euro af. Ons zoontje gaat ook twee dagen per week naar de crèche (21 euro per dag). We gaan ook graag op reis. De voorbije jaren trokken we naar Thailand en de VS, maar dat lukt nu niet meer met onze jonge spruit.  Af en toe gaan we fitnessen. Mijn gezinsabonnement kost 61 euro per maand.”