4.235 euro bruto als manager bij Immo BIB

Alain Strijbosch

Leeftijd: 46
Diploma: middelbaar onderwijs
Burgerlijke staat: gehuwd
Extralegale voordelen: bedrijfswagen met tankkaart, gsm-abonnement, laptop
Sparen: ja
Beleggen: ja, in onroerend goed

Alain Strijbosch werkt bij Immo BIB, een groot immobiliënkantoor in Antwerpen. “Ik ben er begonnen als verkoper, maar ondertussen ben ik manager en manusje-van-alles. Ik woon boven het kantoor, waardoor ik niet voor 100 maar voor 200 procent met mijn werk bezig ben.” Voor Alain betekent dat: elke morgen de stand van zaken bespreken met zijn medewerkers, de agenda’s indelen, eigendommen bezoeken met klanten en offertes doornemen. “Ik beschik over een grote vrijheid, in de zin dat ik zowel op kantoor als daarbuiten kan werken. Mijn inkomen wordt bepaald door mijn persoonlijke inzet, en daar hou ik van.”

“Toen ik 25 jaar geleden voor Immo BIB begon te werken, lagen de huizenprijzen nog extreem laag. Ook op ’t Zuid, in Antwerpen, waar ik overigens ben opgegroeid. Hetzelfde geldt voor ’t Eilandje en Zurenborg. Twintig jaar geleden woonde er bijna niemand, maar nu zijn het toffe buurten waar het aangenaam toeven is.” Vandaag kijkt Alain vooral naar nieuwe wijken, zoals het Krugerpark, de Pretstraat of het De Coninckplein.

Alain Strijbosch belegt in, jawel, vastgoed: “Want andere beleggingsvormen leveren tegenwoordig weinig winst op. Bovendien kun je momenteel tegen zeer lage rentevoeten lenen.” De nieuwste aankoop van Alain is een wagen. Niet zomaar een auto, maar wel een authentieke Alfa Duetto uit 1969: “Ik rij er speciale rally’s voor oldtimers mee. Maar net zo goed is zo’n karretje een goede investering, aangezien het elk jaar in waarde stijgt.”