3.950 euro bruto als Account Manager

Naam: Niek Veraverbeke

Leeftijd: 39

Beroep: account manager bij Mouthaan Grafisch

Diploma: bachelor grafische industrie

Burgerlijke staat: getrouwd, twee kinderen: Hanne (4) en Fee (10 maanden)

Bruto maandsalaris: 3.950 euro

Extralegale voordelen: firmawagen, gsm, laptop, forfaitaire onkostenvergoeding 125 euro/maand, 13de maand, dubbel vakantiegeld.

Sparen: “600 euro per maand als gezin, 30 euro per maand per kind, pensioensparen”

Beleggen: “Staatsobligatie, aandelen via de werkgever van mijn vrouw, Arcelor Mittal”

Voorbije jaar opslag gekregen? “Neen”

Niek Veraverbeke heeft lang voor drukkerijen gewerkt. Toen hij de vacature zag voor account manager bij het Nederlandse Mouthaan Grafisch Bedrijf twijfelde hij geen seconde. Als verantwoordelijke voor België maalt hij per jaar 50.000 km op zoek naar klanten.

“Het bedrijf waarvoor ik werk, is gespecialiseerd in het bedrukken van kunststofmaterialen, zoals de kleine plastic ‘identity tags’ die bij planten geleverd worden. Ik schuim heel België af, op zoek naar telers en kwekers die zulke tags kunnen gebruiken. Een erg uiteenlopende job. Omdat ik heel veel in de wagen zit, probeer ik die tijd aangenaam door te brengen. Ik ben nogal een muziekfan en koop per maand voor zo’n 30 euro aan muziek. Nieuwe Belgische releases maken de ritten een pak leuker.”

"In 2007 hebben we een huis gekocht voor 210.000 euro. Instapklaar en min of meer in orde, want het was pas zes jaar oud. Voor kleine verbouwingen en de aanleg van de tuin hebben we 30.000 euro geïnvesteerd. Een jaar geleden hebben we ook zonnepanelen laten plaatsen tegen 15.000 euro. Door die kost is onze afbetaling maandelijks verhoogd van 600 naar 800 euro. Doordat ik zo vaak in de wagen zit, heb ik nood aan beweging; ik ga drie keer per week voetballen. Aan lidgeld kost me dat 90 euro per jaar. ’s Zomers kies ik voor tennis: 125 euro per jaar en ik mag onbeperkt balletjes slaan."

Andere hobby’s? Ja, strips. Ik verzamel ze al sinds mijn zestiende. Een microbe die ik geërfd heb van mijn vader. Ik denk dat ik nu tegen de tweeduizend strips staan heb. Er zitten een paar zeldzame stukken in; ik denk dat mijn verzameling ongeveer 5.000 euro waard is. En de kinderen kosten natuurlijk ook geld. Fee gaat naar de onthaalmoeder (240 euro per maand) en Hanne naar de kleuterschool. Voor beiden betalen we 350 euro per maand aan schoolkosten."

"Lekker eten, dat doe ik ook graag. Ik zit in een kookclubje, met een paar vrienden; zes keer per jaar komen we samen om te koken. Erg duur is dat niet. Voor speciale gelegenheden gaan mijn vrouw en ik wel eens naar een beter restaurant. Onlangs nog naar Lotus Root in Nazareth, waar we 200 euro betaald hebben voor een fantastisch lekker menu. "