3.933 euro bruto als postdoctoraal onderzoeker bij VUB

Naam : Liesbeth De Donder

Leeftijd : 27

Diploma : Doctoraat Pedagogische wetenschappen richting Agogische Wetenschappen

Burgerlijke staat: Samenwonend

Functie : Postdoctoraal Onderzoeker bij VUB

Brutoloon : 3932,84 euro

Laatste loonsverhoging : “Geen”

Extra’s : Gratis treinvervoer,  laptop en hospitalisatieverzekering

Sparen : “Neen”

Beleggen : “Neen”

Liesbeth De Donder werkt als postdoctoraal onderzoeker bij de VUB. Hoe ziet haar job eruit en waaraan besteedt ze haar maandloon?

“Samen met mijn collega’s bestudeer ik een enquête die bij meer dan 70.000 ouderen werd afgenomen. Sinds 2004 moeten gemeenten een ouderenbeleidsplan opstellen, met doelstellingen en acties die senioren maximaal aan het maatschappelijk leven laten deelnemen. Ruim 150 gemeenten en steden hebben al een bevraging gedaan. Ouderen hebben specifieke wensen."

"We hebben dus verschillende aspecten onderzocht, zoals huisvesting en zorg. Ik buig me over het onveiligheidsgevoel bij ouderen. Wat blijkt? Dat ouderen op straat niet alleen bang zijn om beroofd te worden, maar dat ze zich ook niet veilig voelen omdat ze kunnen vallen of moeilijk het openbaar vervoer kunnen nemen. Onveiligheid is dus een ruim begrip.”

950 euro voor een retourticket naar Burundi

“Samen met mijn vriend heb ik vorig jaar een appartement gekocht in Antwerpen. We hebben er 153.000 euro voor betaald, een interessant koopje, zeker als je weet dat we nauwelijks kosten hebben moeten maken. Voor het appartement betalen we maandelijks 950 euro. Naast onze hypotheek hebben we ook een lening voor onze camionette van 250 euro. We zijn dol op kamperen en hebben een voorkeur voor kleine campings zonder al te veel luxe, met proper sanitair zijn we dik tevreden. Een staanplaats kost tussen de 10 en de 15 euro per nacht."

"Vorig jaar hebben we heel uitzonderlijk een verre reis gemaakt naar Burundi. Vooral de vluchten waren duur: 950 euro voor een retourticket. We hebben er het huwelijk van vrienden bijgewoond en hebben het nabijgelegen Tanzania bezocht.”

260 euro voor een kapperscursus

“Ik schat dat we zeker één keer per week uit eten gaan. Thuis eten we geen vlees, op restaurant wel. Voor een etentje betalen we doorgaans 25 euro per persoon, wijn inbegrepen. Onlangs hebben we een koelkast gekocht van 900 euro. Mijn leukste aankoop is ongetwijfeld een heuse kapperscursus. Ik vind het plezierig om met mijn handen bezig te zijn en heb 260 euro betaald voor een thuiscursus. In het pakket zitten onder meer scharen, een dvd en een kapperspop met haar. Wie weet behaal ik ooit een certificaat…”