Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

3.867 euro bruto als praktijkassistente aan Universiteit Antwerpen

Naam: Eva Geuens

Leeftijd: 33

Diploma: Doctor in de wetenschappen-biochemie

Beroep: Praktijkassistente aan de Universiteit Antwerpen

Burgerlijke staat: Samenwonend, moeder van twee dochters (2,5 en 5).

Bruto maandloon: 3.867,68 euro

Extralegale voordelen: “Vakantiegeld en eindejaarspremie”

Sparen: “Zodra ik mijn eerste loon ontvangen heb, ben ik met pensioensparen gestart.”

Beleggen: “Neen, is voorlopig niet aan de orde.”

Eva Geuens werkt als assistent aan de universiteit Antwerpen. Hoe ziet haar salarispakket eruit en waar geeft ze haar geld aan uit?

“Ik werk aan de faculteit van farmaceutische, biomedische en diergeneeskundige wetenschappen, kortweg FBD. Als praktijkassistente begeleid ik onder meer de praktische oefeningen van studenten. Zo assisteer ik hen bij de proeven in het laboratorium. Ik geef zowel les aan eerstejaars als aan masterstudenten. Verder organiseer ik de praktische zaken rond scripties en masterproeven. Als assisterend academisch personeel heb ik een bijzonder statuut: mijn contract is elke vijf jaar hernieuwbaar. Een vast contract heb ik dus niet.”

Isoleren: 10.000 euro

“Vier jaar geleden hebben we een huis gekocht in Lier. Dat was best bewoonbaar, we hebben dus amper extra kosten gehad. Maar nu hebben we plannen om ons huis goed te isoleren. Ik schat dat het ons zowat 10.000 euro gaat kosten. Allicht gaan we ook onze veranda verbouwen, maar die plannen zijn nog heel prematuur. Toevallig heb ik vandaag een nieuwe afwasmachine gekocht, kostprijs 550 euro. De oude was stuk en ik wou zo snel mogelijk een nieuwe. We hebben gekozen voor een duurzaam model, dat weinig water en elektriciteit verbruikt. Onze droogkast, die ondertussen al een jaar stuk is, hebben we nog steeds niet vervangen: we kunnen best zonder.”

300 euro p/p voor 1 week Frankrijk

 “In principe gaan we één tot twee keer per jaar op reis. Normaal gezien staat er ook een skivakantie op het programma, maar dit jaar hebben we besloten niet te gaan. Pasen valt vrij laat en dus is de kans op sneeuw niet zo groot.’s Zomers gaan we meestal naar het zuiden: mijn ouders hebben een vakantiehuisje in Frankrijk. Ervoor of erna logeren we samen met vrienden in een grote vakantiewoning. Dat is heel voordelig: voor één week betalen we 300 euro per persoon, eten inbegrepen.Verder ben ik heel tevreden over onze poetshulp. Ik heb nu zelf meer tijd voor de kindjes, en dat voor amper 30 euro per schoonmaakbeurt.”

Foto: Michel Wiegandt