3.800 euro bruto als branch manager bij Randstad

Naam: Jill Goditiabois

Leeftijd: 36

Beroep: Branch manager bij Randstad

Diploma: bedrijfscommuncatie Artveldehogeschool Gent

Burgerlijke staat: ongehuwd

Bruto maandsalaris: 3.800 euro

Extralegale voordelen: bedrijfswagen (Ford S-Max), laptop, internet, gsm (telkens deels met eigen bijdrage), hospitalisatieverzekering, groepsverzekering, optieplan.

Beleggen: Doe ik niet. Ik heb wel een aandeel in het optieplan van Randstad, maar echt bewust ben ik daar niet mee bezig.

Sparen: Ik doe aan pensioensparen via het plan van Randstad en op eigen initiatief. Een klein deel gaat ook naar mijn home invest-rekening, een soort levensverzekering/kapitaalopbouwproduct is dat.

Jill Goditiabois leidt sinds vier jaar de Randstadvestiging op de Brabantdam in Gent. Ze staat aan het hoofd van een team van elf medewerkers, die dagelijks kandidaten rekruteren en uitzenden. Hen begeleiden en coachen neemt ongeveer de helft van haar tijd in beslag, zelf klanten bezoeken de andere helft. “Ik ondersteun de consultants in het rekruterings- en selectieproces van kandidaat uitzendkrachten en coach en stuur hen in hun contacten met prospecten en klanten. Via een maandelijks gesprek evalueren we de prospecties en de cijfers.”

In september 1998, net afgestudeerd als bachelor in de bedrijfscommunicatie, is Jill bij Randstad begonnen. Ze heeft er alle niveaus doorlopen – consultant, senior consultant, assistant manager en nu branch manager. “Dat dank ik aan de opleidingskansen maar ook aan de intensieve coaching die ik van mijn managers heb gekregen.”

Jill verdient 3.800 euro bruto per maand. “Netto is het loonverschil van assistant manager naar startend branch manager niet zo groot. Door groei binnen het branch manager level op basis van competenties en ancienniteit, stijgt het loon. Als branch manager heb ik nu wel een grotere bedrijfswagen, een laptop en een gsm. Randstad heeft marktconforme lonen, en daarbij krijgen we nog een pak extralegale voordelen en attenties die deugd doen, zoals een eindejaarsgeschenk en een zomercadeau.” Een verschil met mannelijke collega’s is er niet. “Elk niveau krijgt een transparante verloning. En dat is hetzelfde voor mannen en vrouwen.”

Loon was voor haar nooit een carrièredoel. “Ik kan nog een trapje hoger in het level van branchmanager. Aan die promotie is telkens een betere bedrijfswagen en meer loon verbonden. “Dat ik uit een lijst met wagens kan kiezen, vind ik op zich een luxe. En ook van de tankkaart, waarmee  ik in België onbeperkt kan tanken, weet ik de waarde te schatten. Maar de jobinhoud en de appreciatie van mijn directie blijft veruit het belangrijkst. Als ik die moet missen, zou ik ook een loon van 5.000 euro bruto afslaan.”