Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

3.775 euro bruto als horecamanager bij stad Antwerpen

Naam: Ann Kermans

Leeftijd: 33

Beroep: Horecamanager bij stad Antwerpen

Diploma: Licentiaat Communicatiewetenschappen, voortgezette academische opleiding (VAO) Cultuur en communicatie

Burgerlijke staat
: Samenwonend, dochter van 4 maanden oud

Bruto maandsalaris: 3.774,82 euro

Extralegale voordelen: Hospitalisatieverzekering, fietsvergoeding, laptop, gsm, lidmaatschap SODIPA, maaltijdcheques (6 euro), vakantiegeld, eindejaarspremie,

Sparen: “Ongeveer 200 euro/maand, pensioensparen (880 euro in 2011)”

Beleggen: “Neen”

Ann Kermans werkt als horecamanager bij stad Antwerpen. Hoe ziet haar job eruit en wat doet ze met het geld dat maandelijks op haar loonbriefje verschijnt?

“Als horecamanager voor de stad Antwerpen heb ik een erg boeiend en divers takenpakket. Zo heb ik het horecabeleidsplan opgemaakt dat ik nu moet uitvoeren, lanceer ik promoacties voor de sector en heb ik een intermediaire functie in moeilijke dossiers tussen de stad en de sector. Ik zorg er bijvoorbeeld bij een heraanleg van een straat voor dat de economische noden van de lokale ondernemers meegenomen worden door de planmakers. Tot voor kort was ik ook zelfstandig fotograaf in bijberoep, en ik hou me onbezoldigd bezig met het management en de bookingen voor de bands Dandyliar en Aguardente.”

Niet beknibbelen op eten

“De grootste kosten? Ons huis, denk ik. We hebben het gekocht in 2007 en betalen er nu 800 euro per maand voor af. We hebben vorig jaar wel de rente laten herzien, en zijn van vast naar variabel gegaan, omdat het veel voordeliger was. Onlangs hebben we een aantal structurele werken laten uitvoeren: een nieuwe riolering, een nieuw dak (samen zo’n 4.000 euro) En uiteraard geef ik ook centen uit voor onze baby, maar aangezien ik een fan ben van tweedehands én van winkels als HEMA en H&M, valt die kost wel mee. Ik krijg ook veel van vrienden en familie. Op eten wil ik niet beknibbelen: ik ga meestal naar de natuurwinkel, waar ik gemiddeld 80 euro spendeer.”

Passie voor concertfotografie

“Ik ben een gepassioneerd fotograaf. Vooral concertfotografie, waar ik mijn passie voor fotografie en muziek kan combineren. Mijn laatste aankoop was een statief van 140 euro, een lens van 300 euro, reflectiedoeken, afstandbediening en nog wat andere prullen. Reizen doe ik ook graag: aangezien mijn vriend Portugees is, gaan we gemiddeld twee keer per jaar naar Portugal, zoals binnenkort voor de feestdagen. We betalen voor ons drietjes om en bij de 500 euro voor de tickets. Maar de laatste maanden ben ik extra spaarzaam geweest. Ik zit nu in ouderschapsverlof en ben even teruggevallen op een inkomen van ongeveer 600 euro.”

Tekst: Sven De Potter