3.612,76 euro bruto als contract manager Risk & Environment

Naam: Tinne Snoeijs

Leeftijd: 33

Diploma: Doctor in de Wetenschappen

Burgerlijke staat: vrijgezel

Functie: Contract Manager Risk & Environment

Werkgever: Vinçotte

Brutoloon: 3612,76 euro

Laatste loonsverhoging: februari 2011

Extralegale voordelen: maaltijdvergoeding (14,73 euro), bedrijfswagen, gsm, laptop, groepsverzekering, hospitalisatie, kas onderling hulpbetoon

Sparen: huis

Beleggen: nee

“Ik begon mijn carrière als onderzoekster aan de Universiteit Antwerpen. Na vijf jaar onderzoek en het behalen van mijn doctoraat besefte ik dat een academische loopbaan niet aan mij besteed is. Ik ben opnieuw gaan studeren, voor een postgraduaat Milieucoördinator. Het was niet evident om opnieuw aan de bak te komen. Bedrijven vonden dat ik te hoog gekwalificeerd was of twijfelden aan mijn oprechte bedoelingen. Na een jaar solliciteren bood keuringsbedrijf Vinçotte me een uitdagende job aan. Ik schrijf vooral  milieueffectrapporten en geef klanten advies  als milieucoördinator. De milieuregelgeving is omvangrijk en complex. Bedrijven moeten heel wat verplichtingen naleven als ze een milieuvergunning willen. Daarvoor kunnen ze op mij beroep doen.” 

Nieuwe keuken: 17.500 euro

Ik ben zowel eigenaar als huurder. Samen met mijn ex kocht ik acht jaar geleden een huis. Maar sinds we uit elkaar zijn, huur ik een woning en betaal ik mee de lening af, in afwachting van de verkoop van het huis. Maandelijks betaal ik nu zowat 770 euro huur. De lening die we destijds zijn aangegaan was behoorlijk stevig. We kozen voor een afbetalingstermijn van amper 12 jaar. Bovendien is al ons spaargeld naar renovaties gegaan. Haast alles moest vernieuwd worden:  elektriciteit, sanitair, nieuwe keuken (+/- 17500 euro) en badkamer, aanleg van een tuin,.. Ik verwacht wel dat de verkoop van het huis een mooie spaarcent zal opleveren. De voorbije acht jaar heb ik zuinig geleefd. Ik schat dat we als koppel maandelijks 2000 euro gespaard hebben,  daarvan ging 1250 euro naar de afbetaling van het huis . Mijn huis blijft hoe dan ook mijn belangrijkste aankoop. Het is nog altijd een van de belangrijkste en verstandigste investeringen die je kan doen.”

Fitnessabonnement 76 euro

“Ik ben een werkpaard en geef me elke dag 200%. Half werk staat niet in mijn woordenboek. In mijn vrije tijd zet ik me als vrijwilligster in bij de natuurvereniging. Af en toe moet je dan eens op adem kunnen komen,  daarom geef ik graag (veel) geld uit aan onthaasten.  Voor mooie kleren en schoenen heb ik ook een zwakte. Mijn fitnessabonnement kost 76 euro per maand  maar ik train dan ook 3 keer per week.  Al sportend mijn hoofd leegmaken, daar kan niets tegenop. Het gebeurt wel eens dat ik na 2 uur sporten mezelf trakteer op een kwartiertje zonnebank waarna ik heerlijk in slaap doezel. Verder hou ik van lekker eten of shoppen met een vriendin, een maandelijks bezoekje aan de manicure (40 euro), of de kapper,.. Regelmatig een beetje tijd voor mezelf en ik ben weer klaar voor een goed gevulde werkweek.”