3.606 euro bruto als stafmedewerker bij Stad Gent

Naam: Katrien Van Goidsenhoven

Leeftijd: 32

Diploma’s: Licentiaat Germaanse Talen, aanvullende opleiding Media en Communicatie aan de Universiteit Gent

Burgerlijke staat: Gehuwd

Functie: Coördinator-expert Strategische Planning bij het departement Stafdiensten van de Stad Gent

Bruto maandsalaris: 3.606 euro

Extralegale voordelen: maaltijdcheques, gsm, laptop, fietsvergoeding, hospitalisatieverzekering

Sparen: “Ons huis is onze grootste spaarpot. Mijn man en ik doen aan pensioensparen en zetten maandelijks een bedrag opzij voor de kinderen.”

Katrien Van Goidsenhoven werkt als stafmedewerker voor de stad Gent. Hoe ziet haar salarispakket eruit en aan welke zaken besteedt ze haar geld?

“Ons departement houdt zich bezig met de vraag: waar willen we als stad naartoe? Een duurzaam en optimaal beleid regisseren, daar draait het om. Als coördinator-expert werk ik mee aan het strategisch plan ‘Gent 2020’. Ik zet de methodiek uit, begeleid workshops en stem projectmatig verschillende stadsdiensten op elkaar af.”

Nieuw dak: 20.000 euro

Verbouwingswerken aan ons huis namen lang de grootste hap uit ons budget. De meeste renovaties zijn achter de rug, maar het dak moet nog worden vernieuwd. Volgens de offertes zal dat tussen 16.000 en 20.000 euro kosten.”

“Omdat we allebei voltijds werken, gaat er al een flinke som naar de opvang van onze twee kinderen. Daarom spreken we tegenwoordig vaker thuis af met vrienden. Lekker eten hoort erbij en dat wat mag kosten. Ook op restaurant gaan we de full monty: we kiezen zonder scrupules meerdere gangen. Vroeger kon ik veel geld geven aan mooie kleren, maar dat is anders nu er minder tijd is om te shoppen. Ik spendeer gemiddeld 150 euro per maand aan kledij voor mezelf en de kindjes.”

Bakfiets: 2.700 euro

“Vorige zomer kocht ik een bakfiets. Een geweldig ding maar met een duur prijskaartje: 2.700 euro. Sinds we getrouwd zijn, hebben we alleen gemeenschappelijke rekeningen. Grote aankopen zoals die fiets overleggen we uiteraard - het bleek al snel dé investering van het jaar!”

Tekst: Nathalie Van Laecke / Foto Isabel Pousset