3.546 euro bruto als verpleegkundige

Naam: Ruth Christiaens

Leeftijd: 33

Diploma’s: Verpleegkunde A1 aan de Hogeschool Gent

Burgerlijke staat: Single

Functie: Verpleegkundige op de dienst oncologie in het UZ Gent en interim verpleegkundige bij verschillende ziekenhuizen

Bruto maandsalaris: 2.700 euro in het UZ Gent (75%), interim jobs via Randstad Medical en Express Medical (5 à 6 dagen/maand): 141 euro bruto per dag

Extralegale voordelen: Hospitalisatieverzekering

Opslag het voorbije jaar: “Neen”

Sparen: “Ik deed aan pensioensparen maar dat heb ik stopgezet toen ik een huis kocht. Maandelijks zet ik een bedrag op mijn spaarrekening.”

Beleggen: “Neen”

Ruth Christiaens werkt als verpleegkundige op de dienst oncologie in het UZ Gent en als interim verpleegkundige bij verschillende ziekenhuizen. Ze verdient 3.546 euro bruto. Waar geeft ze haar geld zoal aan uit?

“Zes jaar heb ik voltijds op de dienst oncologie gewerkt, maar dat was psychisch zwaar en ik had zin om mijn horizonten te verbreden. Daarom koos ik er twee jaar geleden voor om via interim ook op andere diensten in verschillende ziekenhuizen aan de slag te gaan.”

“Ik ben best tevreden met mijn loon. Standaard zou ik 2.214 euro bruto per maand verdienen. Maar omdat ik ook late shiften, nachtdiensten en weekends werk, tikt mijn salaris aardig aan.” 

Woningkrediet: 650 euro

“De maandelijkse afbetaling van mijn huis neemt de grootste hap uit mijn budget: 650 euro. Omdat ik alleen woon, zijn ook alle vaste kosten voor mijn rekening. Voor gas, elektriciteit en internet betaal ik 150 euro per maand. Toch niet mals, dus leef ik wat prijsbewuster tegenwoordig. Maar ik heb geen zin om me alles te ontzeggen nu ik een lening heb. Ik reis graag en in plaats van verre, lange vakanties kies ik nu vaker voor een weekend weg. En ik hou het budgetvriendelijk. Vorige maand was ik in Salzburg, op bezoek bij een vriendin. Ik kon bij haar logeren en hoefde enkel mijn vlucht te betalen. Dat kostte me 380 euro.”

Fietsrollen: 235 euro

“In januari heb ik mijn fitnessabonnement opgezegd. Dat kostte me elke maand 50 euro. In de plaats heb ik een set fietsrollen gekocht. Ik heb er 235 euro aan uitgegeven, maar ik heb er al deugd van gehad. Bij mooi weer spring ik graag op mijn koersfiets en nu kan dat ook als het koud is. Dan zet ik een goede cd op en fiets ik in mijn woonkamer!” 

Tekst: Nathalie Van Laecke

Foto: Isabel Pousset