3.507 euro bruto als ergotherapeute

Naam: Sofie Slos

Leeftijd: 34

Diploma’s: Graduaat Ergotherapie aan de Artevelde Hogeschool Gent

Burgerlijke staat: Single

Functie: Adjunct hoofdergotherapeut in het Centrum voor Locomotorische en Neurologische Revalidatie van het UZ Gent

Bruto maandsalaris: 3.507 euro 

Extralegale voordelen: Hospitalisatieverzekering, fietsvergoeding

Opslag het voorbije jaar: “Ja, toen ik tot adjunct promoveerde.”

Sparen: “Pensioensparen en langetermijnsparen, interessant als ik binnenkort een schuldsaldoverzekering wil afsluiten.”

Beleggen: “Met termijnbelegging ben ik gestopt. Ik wil een huis kopen en wil niet dat mijn centen voor een bepaalde tijd vast staan.”

Personen met een niet aangeboren hersenletsel komen op onze afdeling revalideren. Mijn werk bestaat vooral uit het behandelen van patiënten, maar ik coördineer ook het reilen en zeilen van de ergo binnen onze unit. Ik ben het aanspreekpunt voor collega’s en stafteam. Wekelijks overleg ik met de artsen en andere verantwoordelijken binnen de afdeling. Samen stippelen we het beleid uit.”

“Ik verdien goed mijn boterham binnen de branche. Omdat het loon via wettelijke barema’s is geregeld, zit opslag er maar om de paar jaar in. Maar de indexering wordt meteen toegepast, dat is een voordeel.”

Naaimachine: 800 euro

“Momenteel huur ik een appartement. Met elektriciteit, internet en telefoon kost me dat elke maand 600 euro. Maar verder leef ik budgetvriendelijk, ik hou er geen dure hobby’s op na. Om de twee weken ga ik klimmen, daar betaal ik 7,5 euro voor. De uitrusting is duurder - voor een helm, een touw en zo ben je al gauw 300 euro kwijt - maar je doet er een paar jaar mee.”

“Ik kook regelmatig met vrienden en pik graag een concert of tentoonstelling mee (200 euro per maand aan). Maar ik bespaar op kledij: ik zit op naailes en maak veel kleren zelf. Vorig jaar kocht ik samen met mijn moeder een naaimachine van 800 euro. Die investering loonde, ik kan mijn stukken veel mooier en vooral sneller afwerken. Maar naaien kost wel veel tijd.“

Cd-speler: 110 euro

Technische snufjes interesseren me niet, daar geef ik geen geld aan. Tijdens de solden in januari vond ik wel een hele stereo-installatie voor 110 euro. Een koopje!”

Tekst: Nathalie Van Laecke - Foto: Isabel Pousset