3.400 euro bruto als copywriter bij KBC

Naam: Hilde Moors

Leeftijd: 28

Beroep: copywriter bij KBC

Diploma: doctor in de taal- en letterkunde, Germaanse talen (KU Leuven)

Burgerlijke staat: samenwonend

Bruto maandsalaris: 3.400 euro

Extralegale voordelen: Maaltijdcheques van 7 euro met maximale werkgeversbijdrage, interessante korting op bank- en verzekeringsproducten, groeps-, hospitalisatie- en personenbijstandsverzekering, dubbel en aanvullend vakantiegeld, variabele verloning, laptop.

Beleggen: "Neen"

Sparen: "We hebben pas een bouwgrond aangekocht in Kessel-Lo en becijferen nu het budget voor de bouw van een huis."

“Het ‘digital competence centre’ van KBC telt acht medewerkers die zich uitsluitend bezighouden met digitale communicatie.  Sinds een maand ben ik hier aan de slag als copywriter. Het allerbelangrijkste is dat je je uitstekend moet kunnen inleven in je doelgroep. Bovendien moet je een vlotte pen hebben en je stijl aanpassen naargelang het medium. Een banner is kort en krachtig, een e-mail mag gerust wat uitgebreider. Veel mensen denken dat copywriters een eenzaam beroep hebben, maar dat is niet helemaal waar. Toegegeven: het schrijven doe je helemaal alleen, maar er komt heel wat teamwerk bij kijken. Alles begint bijvoorbeeld bij een goede briefing. Alle teksten moet ook nagekeken worden: we werken nauw samen met de juridische dienst. Bovendien krijg je ook te horen wat voor reacties je teksten teweeggebracht hebben.”

Bouwgrond in Kessel-Lo

“Twee weken geleden heb ik samen met mijn vriend een stuk bouwgrond gekocht in Kessel-Lo. Voor 6 are grond hebben we zowat 120.000 euro betaald, zonder kosten. Op dit moment zijn we volop een budget aan het opstellen voor de bouw van het huis zelf. We denken dat een budget van 150.000 haalbaar is voor ons, maar we bekijken nu wat eventueel nog extra kan. We hebben in elk geval inspiratie opgedaan tijdens Batibouw. Je ziet er prachtige dingen, die helaas niet altijd even betaalbaar zijn. Het wordt dus stevig puzzelen. Zo weten we bijvoorbeeld niet of we zonnepanelen gaan installeren. In elk geval nemen we er rustig de tijd voor. Bouwen en verhuizen kunnen we nog altijd volgend jaar doen, nietwaar?”

“Een half jaar geleden hebben we een Volkswagen Golf gekocht voor 12.000 euro, een goede prijs. Hoewel zowel mijn vriend als ikzelf met het openbaar vervoer gaan werken, hebben we er al veel plezier aan beleefd. Mijn vroeger karretje, bouwjaar 1994, was immers dringend aan vervanging toe. Verder is mijn iPad, een cadeautje van mijn vriend van 479 euro, nu al zo goed als onmisbaar. Voortaan lees ik mijn mails en doe ik betalingen vanuit mijn luie zetel.”

“Ik heb een zwak voor boeken en kleren! Op de jaarlijkse boekenbeurs haal ik mijn hartje op. Ik ga ook wel eens naar grote uitverkopen, waar je voor één of twee euro al een boek op de kop kunt tikken. Ik koop ook graag kleren, maar probeer het altijd betaalbaar te houden. Meestal koop ik zowel dure als goedkopere stukken. Mijn leuze luidt: vaak shoppen, maar nooit voor veel geld.”