3.398 euro bruto als hoofdverpleegkundige op de dienst neurologie

Naam: Gert Vander Stricht

Leeftijd: 34

Beroep: Hoofdverpleegkundige op de dienst neurologie in OLV Ziekenhuis Aalst, 13 jaar anciënniteit

Diploma: Gegradueerd verpleegkundige, gespecialiseerd in intensieve zorgen en spoed, plus interne managementopleidingen binnen OLV

Burgerlijke staat: samenwonend en 2 zoontjes (2 en 5 jaar)

Bruto maandsalaris: 3.398 euro bruto (volgens barema's en anciënniteit), plus functietoeslag van 10 procent op brutoloon via flexplan

Extralegale voordelen: groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, kinderdagverblijf verbonden aan ziekenhuis (met flexibele uren en dagen), bedrijfswagen sinds 2011 (Volkswagen Polo, via het flexplan)

Beleggen: "Neen, niet aan mij besteed"

Sparen: "400 euro/maand als gezin, plus pensioensparen"

Gert Vander Stricht (34) leidt een ploeg van 32 personen op de neurologie-afdeling van het OLV Ziekenhuis in Aalst. Zijn team verzorgt mensen die herstellen na een hersenberoerte of -bloeding.

Als hoofdverpleegkundige maakt hij ook alle uurroosters op en zoekt hij naar collega's die willen inspringen bij ziekte. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het slaapcentrum. Gert: "We organiseren drie slaaponderzoeken per nacht voor patiënten met slaapstoornissen." Een hoofdverpleegkundige moet vooral zijn personeel kunnen motiveren. "Niet altijd gemakkelijk, maar ik probeer het goeie voorbeeld te geven door zelf enthousiast te zijn. En af en toe organiseren we feestjes na het werk."

Gert is tevreden over zijn loon, al waagt hij zich liever niet aan vergelijkingen met de privésector. "Als ik in een privébedrijf de leiding zou hebben over 32 personen, verdien ik waarschijnlijk een stukje meer. De zorgsector hanteert wettelijke barema's, bij ons wordt er niet onderhandeld. Maar van vergelijken word je niet gelukkiger. En onze job kies je niet 'voor het geld'."

Gert beseft heel goed dat zijn job een knelpuntberoep is. Regelmatig wordt hij zelfs het hof gemaakt door andere ziekenhuizen. Om deze personeelsgroep extra te motiveren en te belonen, kent zijn werkgever een functietoeslag van 10 procent toe bovenop het vaste baremaloon. "Sinds 2011 kunnen we via een 'flexplan' zelf kiezen onder welke vorm (bedrijfswagen, extra gezinsbijslag of cash premie) dat bedrag uitbetaald wordt. Ik koos voor een bedrijfswagen: een zuinige Volkswagen Polo, erg handig voor m'n gezin met twee kinderen."