3.390 euro bruto als Knowledge Manager bij ziekenfonds Solidaris

Naam: Arnaud Liégeois

Leeftijd: 35

Diploma: doctor in de psychologie (sociale psychologie en organisatiepsychologie)

Beroep: verantwoordelijke kennisbeheer (Knowledge Manager) bij het socialistische ziekenfonds Solidaris

Burgerlijke staat: gehuwd, vader van één kind

Brutoloon: 3.390 euro

Extralegale voordelen: groepsverzekering, tussenkomst bij de hospitalisatieverzekering, dubbel vakantiegeld, gsm, maaltijdcheques van 7 euro per gewerkte dag, glijdende uren, mogelijkheid tot thuiswerk

Sparen: ongeveer 200 euro per maand + pensioensparen

Arnaud Liégeois is bij het het Franstalige socialistische ziekenfonds Solidaris verantwoordelijk voor het kennisbeheer, wat wil zeggen dat hij projecten leidt die te maken hebben met het doorgeven, delen en verspreiden van kennis.

Een huis: 750 euro per maand

“Mijn vrouw en ik hebben in 2005 een huis gekocht. Samen betalen we elke maand 750 euro af voor de hypotheek. Daar komen nog eens de kosten voor onze twee auto’s bij, in totaal zo’n 480 euro per maand. Onlangs ben ik overgeschakeld op een nieuwe wagen die minder CO2 uitstoot. Wat het eten betreft: aan het begin van elke maand halen we voor zo’n 200 à 300 euro een grote volle winkelkar, die we dan regelmatig aanvullen met verse producten die niet lang bewaard kunnen worden.”

Duikerspak: 450 euro

“Ik heb twee passies: fotografie en diepzeeduiken. Onlangs heb ik voor de winter een nieuw duikerspak gekocht, een tweedehandsmodel dat mij 450 euro gekost heeft. Bovenop dat soort uitzonderlijke uitgaven betaal ik ook nog elk jaar 160 euro lidgeld om te kunnen duiken in een zwembad en 110 euro voor de verzekering. En wat fotografie betreft: een dik jaar geleden heb 900 euro geïnvesteerd in een nieuw toestel.”

Set herbruikbare luiers: 500 euro

“Ik ben vader van een kind dat naar de crèche gaat, wat me 150 euro per maand kost (3 halve dagen per week, nvdr). Aangezien mijn vrouw en ik ecologisch ingesteld zijn, hebben we 500 euro betaald voor een set herbruikbare luiers. Dat lijkt misschien een zware investering, maar uiteindelijk komt het veel voordeliger uit dan wegwerpluiers. Nog iets ecologisch: we hebben ons huis uitgerust met zonnepanelen, een investering van 14.500 euro. Daarvoor hebben we wel kunnen genieten van een belastingvermindering en van een groene lening van 140 euro per maand.”