Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

3.352 euro bruto als Technology Transfer Officer bij de VUB

Naam: Jeremy De Sy

Leeftijd: 32

Beroep: technology transfer officer bij de VUB

Diploma: handelsingenieur, major beleidsinformatica

Burgerlijke staat: samenwonend

Bruto maandsalaris: 3.352 euro bruto

Extralegale voordelen: gratis treinabonnement, groepsverzekering, goedkope maaltijden in het bedrijfsrestaurant en interessante kortingen voor het sportcentrum.

Beleggen: “Neen”

Sparen: “Pensioensparen”

“Hoe kan je wetenschappelijk onderzoek laten uitmonden in bruikbare producten en diensten? Met die vraag houd ik me bezig. Sommige financiers van wetenschappelijk onderzoek willen weten waar hun investeringen toe kunnen leiden, ik probeer dus bruggen te bouwen tussen wetenschap en industrie. Ik overleg constant met onze wetenschappers."

"Het onderzoek aan de VUB is heel gevarieerd, maar dankzij mijn opleiding handelsingenieur kan ik meestal inschatten waar het over gaat. Het ultieme doel is om succesvolle bedrijfjes op te starten rond de VUB, wat ook goed is voor de werkgelegenheid. Ook dat proces leid ik in goede banen. De voorbije jaren hebben we 21 spin-offs opgericht. Eén van onze paradepaardjes is Optrima, dat 3D-camera’s ontwerpt. ”

300 euro “huishuur” aan vriendin

“Ik woon samen met mijn vriendin in een huis waarvan zij eigenaar is. We hebben een regeling uitgewerkt waarbij ik haar een soort huur betaal. Elke maand schrijf ik een bedrag over van 300 euro, een deelname in het huis en in de algemene kosten.”

“De voorbije 9 maanden zijn we vijf keer op reis geweest. Je kan dus stellen dat we dol zijn op reizen, ja. Zo zijn we bijvoorbeeld voor 400 euro naar Puglia geweest, in de hiel van Italië. Misschien niet zo bekend, maar wat ons betreft een superbestemming. Een paar weken geleden zijn we naar Rijsel geweest tijdens de feestdagen. Alles bij elkaar heeft dat uitstapje 350 euro gekost. In de loop van het jaar willen we naar Nepal. De vlucht is peperduur: we rekenen op 1000 à 1200 euro. Maar eenmaal ter plaatse is het leven er spotgoedkoop: met 5 euro per dag komen we zeker rond. We gaan er trouwens niet alleen als toerist naartoe. Een vriend van me heeft er een weeshuis, VZW Jayandra, waar we met plezier een handje gaan toesteken.”

“Ik pik geregeld een concert mee. Zo zag ik onlangs de Black Box Revelation in de AB, ronduit indrukwekkend. Jaarlijks ga ik naar een tiental optredens. Gemiddelde prijs voor een kaartje: 25 tot 30 euro. Ik ben ook een boekenwurm. Mijn laatste aankoop was ‘The New Normal” van Peter Hinssen, over de digitale revolutie. Ik schat dat ik elk jaar 180 euro spendeer aan leesplezier.”