3.349 euro bruto als hr-consultant bij Partena

Naam : Isabelle Leclercq

Leeftijd : 32

Diploma : Rechten aan UCL, aangevuld met een specialisatie sociaal recht aan de ULB

Functie : Hr-consultant bij Partena

Brutoloon : 3.348,8 euro

Laatste loonsverhoging : Januari 2010

Extralegale voordelen : Bedrijfswagen, maaltijdcheques van 7 euro per stuk, gsm, laptop en internetabonnement, representatiekosten, jaarbonus, hospitalisatieverzekering voor het hele gezin, groepsverzekering, ongevallenverzekering.

Sparen : “Niet echt. We investeren vooral in de renovatie van ons huis.”

Beleggen : “Neen”

“Sinds een jaar of drie werk ik voor Partena. Als hr-consultant werk ik bij heel wat klanten ter plaatse. Ik kijk arbeidscontracten na, doe loonberekeningen of behandel specifieke vragen. Mijn klanten zijn heel uiteenlopend: het gaat om bedrijven van 20 tot wel 1.000 medewerkers. Zelf woon ik in Kraainem, maar ik pendel voortdurend tussen Brussel, Bergen en Luik. Dat betekent op jaarbasis 30.000 kilometer.”

Huis in Kraainem: 240.000 euro

“Anderhalf jaar geleden hebben we in Kraainem een huis met een tuintje gekocht voor 240.000 euro. Er was/is nog behoorlijk wat werk aan: nieuwe verwarming, badkamer, een keuken, parket, nieuwe ramen. We proberen zo veel mogelijk zelf te doen, in de mate van het mogelijke. Ik schat dat we tot hiertoe 50.000 euro hebben uitgegeven aan de renovatie. Maar die rekening gaat nog verder oplopen, we willen immers ook de trap vernieuwen, schilderen en isolatie aanbrengen.”

“Onze hypothecaire lening neemt de grootste hap uit ons budget. Elke maand betalen we 1.400 euro af. De crèche voor onze dochter Avril kost 430 euro per maand. Onlangs hebben we een digitale spiegelreflexcamera gekocht, ik geloof dat die 650 euro gekost heeft. Zelf ben ik niet zo’n fan van elektronische gadgets, dat is meer iets voor mijn man.”

Weekend Londen: 700 euro

“We gaan graag op reis, maar verre bestemmingen zijn op dit moment uit den boze omdat Avril pas 1,5 is. Mijn man en ik zijn daarom met z’n tweetjes naar Londen geweest met de Eurostar. De treintickets hebben zowat 200 euro gekost, twee hotelovernachtingen 300 euro. Alles bij elkaar: 700 euro.”