3.310 euro bruto als payroll consulent bij SD Worx

Naam: Maarten Van der Donck

Leeftijd: 33 jaar

Diploma: Hoger onderwijs korte type (Marketing) en een postgraduaat bedrijfseconomie

Burgerlijke staat: Gehuwd,  vader van Lasse (16 maanden)

Functie: Mobiele payroll consulent Grote Ondernemingen

Werkgever: SD Worx

Brutoloon: “3.309,88 euro. Maar omdat ik nu geniet van ouderschapsverlof, werk ik in een 80%-regeling. Ik verdien dus  momenteel 1/5de minder.”

Laatste loonsverhoging: Indexatie januari 2011

Extralegale voordelen: Maaltijdcheques van 4,60 euro, een bedrijfswagen, gsm, laptop, groepsverzekering met uitsluitend werkgeversbijdrage, en een hospitalisatieverzekering.”

Sparen: “Maandelijks vast bedrag via een doorlopende opdracht.  Eventuele extraatjes sluizen we ook door naar ons spaarboekje.”

Beleggen: “Neen”

“In 2000 ging ik bij SD Worx aan de slag als payroll consulent voor Grote Ondernemingen (GO). Ik ondersteun de personeelsdiensten van bedrijven, help met de loonverwerking en adviseer hen over sociaal-juridische vraagstukken. De voorbije jaren was ik coördinator van de opleidingen GO. Sinds oktober 2010 ben ik een Mobiele Payroll Consulent GO. Het komt erop neer dat ik andere afdelingen help als er bijvoorbeeld door ziekte tijdelijke tekorten zijn.”

180 euro per maand voor kinderopvang

“Sinds juni vorig jaar wonen we in onze nieuwbouwwoning. Maandelijks betalen we daarvoor zowat 800 euro af, meteen onze grootste uitgavenpost. Ook de energierekening neemt een serieuze hap uit ons budget, net als de kinderopvang. Ons zoontje Lasse, 16 maanden oud, gaat twee keer per week naar de kinderopvang. Maandelijks betalen we daar ongeveer 180 euro voor.”

5.000 euro voor een carport

“Ook de afwerking van ons huis kostte behoorlijk wat geld. Voor onze carport telden we 5.000 euro neer. De oprit, het terras en de tuinafsluiting  kostten nog eens 10.000 euro extra. Dit jaar willen we houten tuinmeubelen kopen. Ik schat dat we daarvoor 1.000 tot 1.500 euro aan gaan besteden. Ook de aanleg van een voortuintje staat op het programma, ik vermoed dat ons spaargeld goed besteed zal zijn!  Mjin beste aankoop ooit? Onze vorige woning. We hadden een ruim gelijkvloersappartement aangekocht aan een gunstige prijs, en hebben bij de verkoop ervan een aardige meerwaarde opgestreken.”

7 paar loopschoenen per jaar

“Wekelijks loop ik zowat 130 kilometer, goed voor zeven paar loopschoenen per jaar! Gemiddeld kosten die om en bij de 160 euro per paar, maar dankzij mijn sponsor betaal ik er maar de helft voor. Op 17 april loop ik de marathon in Antwerpen. Het is nog maar mijn tweede marathon ooit, deze keer mik ik op een tijd van 2u35 minuten.”

Foto:Michel Wiegandt